2016-2017 Yılında Farabi Değişim Programı İle Diğer Üniversitelere Gitmek İsteyen Öğrencilerin Dikkatine !!!

                Başvuruları, Gitmek istedikleri Üniversiteler tarafından kabul edilen öğrenciler, Aşağıdaki belgeleri Bilgisayar ortamında doldurup,  çıktılarını alarak gerekli imza kısımlarını tamamlattırdık' tan sonra en geç 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü  Mesai bitimine kadar, Üniversitemiz Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim etmelidirler.  Zamanında belge teslimi yapmayan öğrenciler  'Feragat' etmiş sayılacaklardır.

      

İstenilen Belgeler:

1)- Öğrenci Başvuru Formu ( 2 Adet )

2)- Öğrenci Bilgi Formu ( 2 Adet )

BölümAlan Koduna erişmek için Tıklayınız 

Kurum koduna erişmek için Tıklayınız 


3)- Öğrenim Protokolü Güz Dönemi ( 3 Adet ), Bahar Dönemi ( 3 Adet )  toplam 6 adet doldurulacaktır.  ( Öğrenim Protokolünü, Farabi Bölüm Koordinatörleri ile birlikte her 2 Üniversitede bulunan ders içeriklerini karşılaştırarak dersin kodu ve dersin isminin aynı satırda olacak şekilde hatasız olarak doldurulması gerekmektedir. Farabi bölüm koordinatörleri Fakülte/Yüksekokullarca belirtilmemiş ise ilgili bölüm başkanı ile birlikte hazırlanmalıdır. Bölüm koordinatörleri listesi web sayfamızda başvuru tarihlerinde yayınlacaktır. .

*Öğrenim protokolünde, ders kısmı ve imza kısmı aynı sayfada olacak şekilde hazırlanmalıdır. Seçilen ders ve imza kısmının aynı sayfada olması için gerekirse yazı boyutu küçültülebilir.

** Üniversitemizde gidilecek yılda Güz döneminde verilen ders gidilecek Üniversitede Bahar döneminde veriliyorsa veya tam tersi bir durum mevcut ise protokol Güz+Bahar Dönemi ( yıllık ) olarak hazırlanmalı.

***Protokol hazırlanırken en sorunsuz şekilde hazırlanmalı. Protokol de yazılacak dersler ya ders kredilerine göre veya ders akts' lerine bakılarak hazırlanmalı.Gidilecek Üniversitede alınacak toplam ders kredisi veya akts' si Üniversitemizdeki toplam ders kredisi veya akts' sinden az olamaz. Ya eşit olmalı yada daha fazla olmalı. Her bir ders için ders kredisi veya akts' si eşit olmak zorunda değildir.


4)- Öğrenci Beyannamesi ( 1 Adet )

5)- Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi ( 1 Adet ) (Ziraat Bankasında hesabı olmayanlar yeni hesap açtırmalı, Hesabı olanlarda Banka hesapları ile ilgili bilgileri Sayfanın son kısmındaki yerlere yazmalıdır. Özellikle IBAN numarasına dikkat edilmelidir. )

6)- Banka Iban, hesap numarasını gösteren dekont veya öğrenci kimlik kartı fotokopisi( Arkalı-Önlü) - ( 1 Adet ) ( Öğrenci kimlik kartında TR ile başlayıp 24 rakam ile devam eden kısmın anlaşılabilir şekilde gözükmesi gerekmekte )

7)- Çalışma ve Bildirim Dilekçesi ( 1 Adet )

8)- SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge) - ( 1 Adet  ) ( Bu belge Güres alış-veriş merkezinin yan kısmında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacaktır.)

 

SIKÇA SORULAN SORULARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ   


* SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi haricindeki diğer bütün belgeleri altı çizili kısmı tıklayarak microsoft word dosyası olarak açıp bilgisayar ortamında doldurduktan sonra, gerekli imzalamaları attırdıktan sonra Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmelidir.

 

Örnek olarak doldurulmuş Form Örneklerine bakmak için tıklayınız. 


** Örnek Formları bakmak için ilgili kısmın üzerine tıklayınız. ( Belgelerin açılması için Bilgisayarda PDF formatlı program yani Adobe Reader vb programlardan birinin yüklü olması gerekmektedir. )

 


NOT:  Burs verilecek öğrenci sayısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Koordinatörlüğümüze bildirilmemiş olup, gerekli bilgi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Koordinatörlüğümüze bildirildiği zaman, Koordinatörlüğümüz gerekli bilgiyi web sayfamız duyurular kısmında yayınlayacaktır.

 

Not: Ailevi nedenler vb. durumlarda Feragat etmek isteyen Öğrenciler alt kısımda bulunan Feragat dilekçesini 6 Mayıs 2016 tarihi Mesai bitimine kadar Farabi Kurum Koordinatörlüğümüze teslim etmek zorundadırlar.

  

   * Feragat Dilekçesi

 

 

Bilgi: Öğrencilere sosyal ortamda yardımcı olmak ve gerekli bilgi alış-verişini sağlamak üzere, Üniversitemiz kişisel Facebook Farabi sayfası ve Facebook' da Siirt Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü grubumuz öğrencilerimizin hizmetindedir. Her türlü bilgi alış-verişi ve sorularınızı bu kısımlardan sorabilirsiniz.

İş yoğunluğu nedeni ile bu kısımlardan sorulan sorulara her hafta Cuma günü cevap verilmektedir.

 

Facebook'da bize ulaşmak için;

Siirt Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü kişisel sayfasını: https://www.facebook.com/siirtfarabi

Siirt Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü grubu: https://www.facebook.com/groups/siirt.farabi/ 

*** Farabi Değişim Programı ile ilgili Her türlü bilgi ve duyurularımızı öğrenmek için http://farabi.siirt.edu.tr/   web sayfamızı ziyaret ediniz.

 

TAYFUR POLAT (0484) 212-1111 / 3495
Farabi
20 Nisan 2016