Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi 2. Dönem Öğretmenlik Uygulaması Dersi Muafiyet Duyurusu

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ 2. DÖNEM ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ MUAFİYET DUYURUSU

Öğretmenlik Uygulaması dersinin okullardaki işleyiş sürecinin aksamaması için bu dersin muafiyet talep tarihi öne çekilmiştir.

Öğretmenlik Uygulaması Dersi Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Komisyonu’nun belirleyeceği Akademik takvim doğrultusunda 14 hafta işlenecektir. Derslere devam zorunludur. “Öğretmenlik Uygulaması” dersi Siirt Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve liselerde uygulamalı olarak yürütülecektir (Batman Üniversitesi öğrencileri için “Öğretmenlik Uygulaması” dersi Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve liselerde yürütülebilecektir.)

Kimler Muafiyet Talebinde Bulunabilir?

1-Daha önce Pedagojik Formasyon Eğitiminde Öğretmenlik Uygulaması dersini şuan okuduğu branşta alan öğrenciler,

2-Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yapanlar,

3-Kur’an Kurslarında en az bir yıl Kur’an Kursu öğreticiliği yapanlar,

4-Pedagojik Formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar da bu dersten muafiyet başvurusunda bulunabilirler.

Not: Muaf olunan ders için ücret iadesi yapılmaz.

Başvuru Evrakları;

1-Dilekçe (Duyuru ekinde sunulmuştur.)

2-Çalıştığı Kurumdan Alınacak Resmi Yazı

3-SGK Dökümü

4-Daha önce Pedagojik Formasyon Eğitimi alan öğrenciler için transkript belgesi

Başvuru Yeri ve Tarihi;

Pedagojik Formasyon Eğitimi Siirt Gurubu öğrencileri başvurularını Eğitim Fakültesi A Blok Bölüm Sekreterliğine 18 Haziran 2019 ile 5 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapabilecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Batman Gurubu öğrencileri ise Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ofisinde Şükran AY’a 18 Haziran 2019 ile 5 Temmuz 2019 tarihleri arasında başvuru belgelerini teslim edebilecektir. Ayrıca 21-22-23 ve 29 Haziran 2019 tarihlerinde Dr. Öğr. Üyesi Adem İNCE’ye başvuru evraklarını teslim edebileceklerdir.

Posta, fax, e-posta vb. yollarla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Pedagojik Formasyon komisyonu başvuruları değerlendirir ve ilan eder.

17 Haziran 2019