“3. Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı

Üniversitemiz tarafından organize edilen “3. Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı (UCİP)” etkinliği Mühendislik Fakültemiz sergi salonunda yarışmacıların projelerini sergilemesiyle başladı.

 Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Musa Ataş’ın başında olduğu ekip tarafından düzenlenen UCİP etkinliği, uluslararası arenada öğrencileri, akademisyenleri ve inovasyon ile uğraşan kişileri bir araya getirdi.

Yarışmacılar; Gömülü Sistemler ve Robotik, Yapay Zekâ Uygulamaları, Mobil Uygulamalar ve Oyun Teknolojisi, Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları ve El-Cezeri'nin Tasarımlarının Günümüze Uyarlanması alanlarında yapmış oldukları çalışmaları gün boyunca sergilediler.

Yoğun ilgi gören İnovasyon Günleri, hakem heyetinin yarışmacıların çalışmalarını incelemesiyle başladı. Hakemler projeleri, yenilikçilik, zorluk ve karmaşıklık derecesi, katma değer ve yaygın etki ölçütleri bazında değerlendirerek derecelendirdi.

Öğlen katılımcılarla yemek yenmesinin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman; Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız ve öğretim üyeleri ile standları gezerek katılımcılardan projeleri hakkında bilgi aldı.

Hakem değerlendirmelerinin ardından Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine geçildi. Törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu gerçekleştirdi. Batının karanlık çağ dediği dönemde El-Cezeri gibi Müslüman ilim alimlerini öğrencilerimize tanıtmamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Poyrazoğlu, kürsüyü konuşmasını yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman’a devretti.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman: “Üniversitelerin en önemli misyonlarından biri araştırma- geliştirme faaliyetleridir. Sadece eğitim veren, sadece topluma hizmet eden üniversitelerin bir ayağı eksiktir.  Bu yüzden araştırma geliştirme faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu bağlamda ARGE faaliyetlerimize ön ayak olan Gelenekselleşen Uluslararası El Cezeri İnovasyon günlerinin ileri ki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum.” diyerek  etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan personelimize teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren projelere ödüllerin takdim edilmesiyle etkinlik son buldu.

 3. Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı (UCİP) etkinliğimizde dereceye girmeye hak kazanan isimler ve projeleri ise şu şekildedir :

1.lik ödülünü; İslimlenmiş Kuru Kaysının Çekirdeğini Çıkarma Otomasyonu projesi ile Yusuf ER

2.lik ödülünü; Eğitimde İnteraktif Zemin Uygulaması projesi ile Cihan ASLAN

3.lük ödülünü; Polar Koordinat Sistemi Tabanlı Dikey Çizim Robotu projesi ile Bahar ZEYBEKOĞLU

Mansiyon Ödülünü; Gerçek Zamanlı HDR projesi ile Merve BİNGÖL

Mansiyon Ödülünü; IHA İmgelerinden Bilgisayar Görüsü projesi ile Ayhan TALAY

Jüri Özel Ödülünü; Arduino Robotik Proje ile Zeynep ÖZDER

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
16 Ekim 2018