Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktayın "15 Temmuz Sonrası Türkiye Ve Ortadoğu" Başlıklı Konferansı

Siirt Üniversitesi 18Ekim cuma günü Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans salonunda "15Temmuz Sonrası Türkiye ve Ortadoğu" konulu konferansı vermek üzere  Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ıağırladı.

Siirt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; üniversitelerin rutin görevleri olan eğitim- öğretim, araştırma- geliştirme ve topluma hizmet görevlerinin yanı sıra bu şekilde konferanslar, kongreler düzenleyerek akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin başlarını derslerden kaldırıp bir nebze rahatlamaları için fırsat sunmak olduğunu dile getirerek "Ülkemizin gündeminde hala sıcaklığını koruyan 15 Temmuz darbesi sonrasın Türkiye ve Ortadoğu'daki gelişmeleri bize bir konferans olarak sunacaklardır. Üniversitemize teşrif edip bu konferansı sunacak olan olan Prof. Dr. Yasin Aktay vekilimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Prof  Dr. Murat Erman'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Yasin Aktay, her ile bir üniversite programı altında kurulan Siirt Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana geçen 9 yıl daepey bir yol kat ettiğini vurgulayarak; "Ben yeni üniversiteleri hep savunan üniversitenin bir şehrin kalkınmasında nasıl etkisi olduğunu araştırmış birisi olarak her ile bir üniversite kurulmasını hep savunmuşumdur.9 yıl içerisinde bir üniversitenin ne kadar yol kat ettiğini üniversitemizde görüyoruz.Siirt ilinin böyle bir üniversiteye kavuştuğu için tarif edilmez bir mutluluk duyuyorum."  dedi.

"Hiçbir demokrasi tarihinde bir ülkenin vatandaşları kendi demokrasisine bu şekilde koşmamıştır."

15 Temmuz gecesi tamahkarların kendi ecellerine yaptıkları bir koşuydu, bir ihanet gecesiydi. Ama bu gecede,Türk Milleti birbirleriyle kenetlenerek millet bilincini yeniden coşturarak bu gece de kendi demokrasisine sahip çıkmak için 241 kişiyi şehit verdi. 2194 kişiyi gazi yaralı olarak kurtuldu. Hiç bir demokrasi tarihinde bir ülkenin vatandaşları kendi demokrasisine bu şekilde koşmamıştır. diyerek konferansına başlayan Aktay;

"Türkiye'ye yönelik 50 yıl boyunca malum zat tarafından planlanmış örgütlenmiş gizli bir harekettir.Sizi temin ederim ortada bir hizmet hareketi vardı. Ama bu hizmet hareketi ülkeyi ele geçirip kendisi yönetecek bir hareket değildi. Dışarıdan küresel bir iktidar ile yönetilen Türkiye ve bütün İslam aleminin üzerinde etkili olamaya çalışan bir hareket idi. Amaç Türkiye'yi ele geçirmek değil amaç islama alternatif yeni bir din üretmek. Özünden amaçlarından saptırılmış başka bir İslam anlayışını üstü kapalı şekilde sunmak çarpıtılmış bir İslam yaratmak idi.Aslında mevzu tek Türkiye değil Ortadoğu ile de ilgili 1. Dünya Savaşı’nın en önemli sonucu  son haçlı seferinin İslam dünyasına galibiyeti anlamına geliyor. Amaç insanları İslam'dan uzaklaştırmak çünkü biliyorlar ki buradaki halka bağımsızlık ruhu verebilecek tek duygu tevhid duygusudur, kula kul olmama duygusudur. çünkü biliyorlar ki İslam dininde kula kul olmak yoktur.

"Müslümanlara ve Ortadoğu'ya  yönelik başka bir haçlı seferidir."

Büyük planda bakıldığında karşımıza çıkan; müslümanlara ve Ortadoğu'ya  yönelik başka bir haçlı seferidir. Burda bizlere müslümanlara karşı uygulanan öncü haçlı orduları var. Bunlardan 1.si FETÖ’dür.  FETÖ; 60 yıllardan beri içimizde müslüman kimliği içerisinde yaratılmış bir haçlı ordusudur. İşin acı tarafıysa müslüman evlatlarından yetiştirilmiş ve müslümanlara finanse ettirilmiş bir haçlı ordusudur. 2.si de PKK'dır . Bu haçlıların müslümanlardan almaya çalıştıkları bir intikamın görüntüsüdür. Haçlılara karşı en büyük son zaferi Selahaddin Eyyubi kazanmıştı. Haçlılar Selahaddin Eyyubi'den o kadar nefret etmiştir ki Selahaddin Eyyubi'nin torunlarından bir haçlı ordusu kurmuşalardır. 3.sü de DEAŞ'tır.  DEAŞ'ta müslümanların evlatlarından devşirilmiş İslamı da çarptıran bir taşla bir sürü vurdukları bir operasyondur. Şuan içinde yaşadığımız Ortadoğu manzarası budur”diyerek konuşmasını bitirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
31 Ekim 2016