HÜSEYİN YILMAZ

2016-

ÇALIŞMALAR

Kitap Yazarlığı

YILMAZ, Hüseyin ve Arzdar KİRACI. Siirt İlinin Demografik Yapısının Türkiye İle Karşılaştırılması ve Bölgesel Kalkınma Açısından Yorumlanması. Editör: Yüksel BİRİNCİ. İstanbul: Kutlu Yayınevi, 2017.

Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

ÖZKAN, Gökçen ve Hüseyin YILMAZ. «Ar-Ge Harcamalarının Yüksek Teknoloji Ürün İhracatı ve Kişi Başı Gelir Üzerindeki Etkileri: 12 Ab Ülkesi Ve Türkiye İçin Uygulama (1996-2015).» Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi XII.I (2017). 1-12.

ELMAS, Abdullah ve Hüseyin YILMAZ. «İstanbul'un İlk Belediye Başkanı: Hızır Bey Çelebi. » Social Sciences Studies Journal  IV.XIV (2018). 569-576.

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan Bildiriler

YILMAZ, Hüseyin, Hüseyin ÇELİK ve Muhyeddin ERDEMLİ. «Türkiye'de İç Göçün Sebepleri Üzerine Bir İnceleme.» Al Farabı 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi. Gaziantep: İKSAD, 2017.

ERDEMLİ, Muhyeddin, Hüseyin Çelik ve Hüseyin YILMAZ. «Rekabet Gücünün Ekonomik Büyümeye Etkisi: Oecd Ülkeleri Üzerine Ekonometrik Bir Analiz.» 1. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi. Batum: İKSAD, 2017.

YILMAZ, Hüseyin. «Türkiye’de Göç Alan Şehirler Üzerine İnceleme (2008-2015) .» I.Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi Ve Siyaset Kongresi. Kahramanmaraş: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2017.

ELMAS, Abdullah, Hüseyin YILMAZ. « Toplumsal Cinsiyet ve Yerel Siyaset Ekseninde Türkiye’de Kadın Belediye Başkanları.»  Innovation and Global Issues in Social Sciences III. Antalya: Inglobe Congress Platform, 2018.

YILMAZ, Hüseyin, Muhyettin ERDEMLİ ve Hüseyin ÇELİK. «En Az 3 Çocuk Söylemine İktisadi Açıdan Bir Yaklaşım.» Al Farabı 1.Uluslararsı Sosyal Bilimler Kongresi. Gaziantep: İKSAD, 2017.

ÇELİK, Hüseyin, Muhyeddin ERDEMLİ ve Hüseyin YILMAZ. «Bölgesel Yoksulluğu Azaltmada Güneydoğu Anadolu Projesi’nin Etkisi.» 1. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi. Batum: İKSAD, 2017.

YILMAZ, Hüseyin, Abdullah ELMAS. « Türkiye'de Demografik Fırsat Penceresi Üzerine İnceleme.»  Innovation and Global Issues in Social Sciences III. Antalya: Inglobe Congress Platform, 2018.

Devam Eden Çalışmalar

Kitap Yazarlığı

YILMAZ, Hüseyin. Mesleki Yazışmalar (Tahmini Basım Tarihi Ocak, 2019).

ELMAS, Abdullah, Hüseyin YILMAZ. Kriz ve Stres Yönetimi(Tahmini Basım Tarihi Haziran, 2018).

Kitap Bölümü

Makale

İZGİ, Berna Balcı  ve Hüseyin YILMAZ. « Türkiye’de Ekonomik Büyüme, İhracat ve İthalat: Nedensellik İlişkisi).» İktisadi Yenilik Dergisi, Siirt Üniversitesi  (Hakem Sürecinde)

YILMAZ, Hüseyin, Abdullah ELMAS. « Siirt İli Nüfus Olarak Hak Ettiği Yerde mi?» Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Siirt Üniversitesi  (Hakem Sürecinde)

Çalışma Hedefleri

Her yıl asgari Uluslararası Dergilerde basılmak üzere 2 makale yazmak. Uluslararası Bilimsel Toplantılara en az 4 bildiri ile katılmak ve 2 tanesini kitap bölümüne dönüştürmek

2019 yılı Aralık  "Teknoloji Kullanımı" ders kitabını yayınlamak,

2020 yılı Gaziantep Üniversitesi, İktisat A.B.D. ,  yapılan doktoranın bitirilmesi.

2020 "Basitleştirilmiş Ekonomik Bilgiler" kitap çalışmasına başlamak.

Diğer

Siirt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tez Yazım Kılavuzu, Dizgi Çalışması.

Siirt Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma İktisadi A.B.D., Bölüm Birinciliği.

Erasmus, Fuar,  Kongre ve Turistik gezi kapsamında Çin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, Çekya, Macaristan, Ukranya, Slovenya ziyaretleri.

Siirt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2016-2017 Bahar, 2017-2018 Güz , 2017-2018 Bahar Dönemi, Ders Hocalığı.

Güncelleme : 07.04.2018 15:26:42
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

• Çelik, H., Erdemli, M., & Yılmaz, H. (2017). Yoksullukla Mücadele Açısından Bir Kırsal Kalkınma Politikası Olarak Güneydoğu Anadolu Projesi. I. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, (s. 155). Batum.  https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_cb831a1f7fe94aeda5d59dae707718dd.pdf

• Elmas, A.,& Yılmaz, H. (2018). Toplumsal Cinsiyet ve Yerel Siyaset Ekseninde Türkiye'de Kadın Belediye Başkanları. Innovation and Global Issues in Social Sciences III. Antalya: Inglobe Congress Platform