İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı

Kitap Kritiği
Kitaplarım
Makalelerim

(1) Zakir Demir, Kur’ân Lafızlarının Aidiyetine Dair Tefsir Geleneğindeki Tartışmalar ve Bunların Kritiği = The Discussions Regarding the Belonging of Qur’anic Words in the Tradition of Tafsir and the Critique of Them, Kader, 2022, cilt: 20, sayı: 1, ss. 345-368.

(2) Zakir Demir, İbn ‘Akîle el-Mekkî’nin Kur’ân Lafızlarının İlâhîliğine Yaklaşımı = İbn ‘Aqîla el-Makkî’s Approacah Towards the Ownership/Belonging of Qur’anic Words to GodTefsir Araştırmaları Dergisi, 2022, cilt: VI, sayı: 2, s. 602-619.

Makalelerim-1

Zakir Demir, “İbn ‘Akîle el-Mekkî’nin Kur’ân Lafızlarının İlâhîliğine Yaklaşımı = İbn ‘Aqîla el-Makkî’s Approacah Towards the Ownership/Belonging of Qur’anic Words to God, Tefsir Araştırmaları Dergisi, 2022, cilt: VI, sayı: 2, s. 602-619

Projeler

(1) Demir, Zakir, “Ortaöğretim Öğrencilerinde Şiddet ve Şiddeti Önlemede Aile Kurumunun Rolü, Siirt İl Örneği”, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Van 2010.

(2) Demir, Zakir, “Kur’an Araştırmalarında Akademik Tezler” (proje yürütücüsü: Prof. Dr. Bilal Gökkır), İYV Kuran ve Tefsir Akademisi, İstanbul 2017. (İlgili projede “araştırmacı” olarak görev almıştır.)

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

(1) Demir, Zakir, “Tefsîr ve ‘Ulûmu’l-Kur’ân Istılahlarına Kaynaklık Bakımından Ta‘rîfât Kitâbiyâtı ve Tefsir Terimleri Tasnifi Denemesi”, Uluslararası Temel İslam Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu-II, 13-14 Ekim 2017.

(2) Demir, Zakir, “Türkiye’de Lisansüstü Tefsir Tezlerinde Ehl-i Sünnet Dışı Mezheplerin Ele Alınmasında Kimlik/Aidiyet Yansımaları (Şîa ve Mu’tezile Örneği)”, Uluslararası Lisansüstü Tefsir Tezleri Çalıştayı, İstanbul: Sabahattin Zaim Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi, 22-24 Eylül 2017.

(3) Demir, Zakir, “Türkiye’de Şia ve Mu’tezile Konulu Lisansüstü Tefsir Tezlerinde Mezhebî Kimlik/Aidiyet Yansımaları”, Kuran Araştırmalarında Akademik Tezler-Batı ve İslam Dünyası Mukayesesi- İstanbul: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 24-26 Kasım 2017.