Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya

KİMYA / ANORGANİK     KİMYA ABD

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Yüksek Lisans Tezi

Aromatik Aminler Temelinde Salisilaldiminlerin ve Pd (II) Metal Komplekslerinin Sentezi, Spektral

ve Katalitik Özelliklerinin İncelenmesi

Doktora Tezi

Ni, Pd N-Heterosiklik Karben Kompleksleri ve Özellikleri

Güncelleme : 12.03.2017 00:55:53
Çalıştay ve Etkinlikler

-TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi, İnönü Üniversitesi/ Malatya, 2016.

-TÜBİTAK Doktora Öğrencilerine Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi, İnönü Üniversitesi / Malatya,

2015.

-1. Ulusal KatalizYaz Okulu,3. Anadolu Kataliz Okulu İnönü Üniversitesi / Malatya, 2013.

-Üniversiteler Arası Kimya Alanında Bilgi Alışverişi ve Ortak Projeler Geliştirilmesi Çalıştayı

İnönü Üniversitesi / Malatya,2012.

Ödül ve Burslar

- Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Birinciliği (2007)

- Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Üçüncülüğü (2007)

-TÜBİTAK Yurt Dışı Doktora Sırasında Araştırma Programı Kapsamında 1 Yıl

Süreli TÜBİTAK Araştırma Bursu (FRANSA- RENNES) (2014-2015)

Ulusal & Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

- Dilek Kılınç, Ömer Sahin, Cafer Saka 'İki yeni Co(II)-Cu(II) metal kompleksi katalizörlüğünde sodyum bor hidrürün katalitik hidrolizi', Kataliz Kongresi, İnönü Üniversitesi/ Malatya, 2013.

- Dilek Kılınç, Eşref Taş, Ahmet Kılıç, İsmail Yılmaz, Mustafa Durgun, İsmail Özdemir, Sedat Yaşar ’’Aromatik Aminler Temelinde Salisilaldiminlerin Ve Pd (Iı) Metal Komplekslerinin Sentezi, Spektral Ve Katalitik Özelliklerinin İncelenmesi ’’ I. Uluslararası Katılımlı Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası, 24-26 Mayıs 2010, Dicle Üniversitesi / Diyarbakır

- Mustafa Durgun, Ahmet Kılıç, Eşref Taş, Dilek Kılınç, Orhan Baytar  ’’ Sterik Engelli Tetradentat Salisilaldiminlerin Bazı Geçiş Metallerle Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Termal Kararlılıkları’’ II. Ulusal Anorganik Kimya Kongresi, 16-18 Mayıs 2009, Fırat Üniversitesi / Elazığ.

- Orhan Baytar, Ömer Şahin, Dilek Kılınç, Eşref Taş ” Sodyum Bor Hidrürün Hidrolizinde Nikel/Paladyum Metal ve Komplekslerinin Katalizör Olarak Kullanılması”, Ulusal Temiz Enerji Günleri, İstanbul, 2008.

- Eşref Taş, Mustafa Durgun, Ahmet Kılıç, Dilek Kılınç, İsmail Özdemir, Nevin Gürbüz ’’Polisiklik Aromatik Diaminlerden Türetilen Sterik Engelli Tetradental Salisilaldiminlerin Paladyum(II) Komplekslerinin Sentezi, Karakterisazyonu ve Katalitik Özellikleri’’ XXII. Ulusal Kimya Kongresi 06-10 Ekim, 2008, Gazimağusa / KIBRIS.

- Mustafa Durgun, Ahmet Kılıç, Eşref Taş, Dilek Kılınç’’Bazı Geçiş Metallerinin 3,5-Ditertbütil Salisilaldehit ve Polisiklik Aromatiklerden Türetilen Tetradentate Schiff Bazlarının Sentezi ve Karakterizasyonu’’I. Ulusal Anorganik Kimya Günleri, 20-23 Nisan 2007 Adana.

Ulusal & Uluslararası Projeler

-2214-A TÜBİTAK Yurt Dışı Doktora Sırasında Araştırma Projesi (2014-2015) (FRANSA-RENNES)

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI &Arts and Humanities)