Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon /
Kurumsal E-Posta kubranur.bayhan  siirt.edu.tr
E-Posta
Web
Açıklama
Güncelleme2.01.2020 11:23:44

Dr. Öğr. Üyesi KÜBRANUR YILDIZ BAYHAN

  • Görev
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi
Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi
Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

Öğrenim Bilgisi

Doktora

2018 - 2024

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü/Veterinerlik Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr)/

Lisans

2011 - 2017

 Kafkas Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Veteriner Pr./


Projelerde Yaptığı Görevler

1

Endüstriyel kımız üretiminde alternatif metotlar geliştirmek.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

04/01/2021 - 20/09/2022 (Ulusal)

2

Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -1: başlangıç araştırmaları.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

14/06/2021 - 01/06/2023 (Ulusal)

3

Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -2: proses geliştirme.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

07/01/2022 - 06/01/2024 (Ulusal)

4

Mayalardan karotenoid elde etme ve tereyağı muhafazası üzerine etkilerini araştırma.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

25/01/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)

5

Farklı ticari sirke örneklerinden selüloz üreten mikroorganizmaların izolasyon ve identifiyonu ile elde edilen selülozun karakterizasyonu,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü

 25/12/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)


Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında

(proceedings) basılan bildiriler

1

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2023).

Efects Of Pasteurized Sheep's Milk Use On Productıon And Maturation Of Siirt Herby Cheese.

5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, 6-22.

(TamMetin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9413183)

2

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).

Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses Of Siirt Herby Cheese.

III INTERNATIONAL IIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 405-419. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412789)

3

ÖTKÜN Songül, ERDENLİĞ GÜRBİLEK Sevil, YILDIZ BAYHAN Kübranur (2022).

Antibacterial effect of propolis extract and royal jelly from the Pervari region of Siirt against Brucella abortus S19 strain.

III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES (Özet

Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 8180291)

4

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).

Development of a process suitable for cow's milk kumiss production

III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 381-404. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412864)


Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1

GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Experimental Studies on the Siirt Herby Tulum Cheese: II. Evaluation of a New Industrial Process Model. Journal of research in veterinary medicine (Online), 43(1), 55-68.,

2

GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Siirt Otlu Tulum Peyniri Üzerine Deneysel Çalışmalar: 1. Endüstriyel Üretim Modeli Geliştirmek. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1), 65-77

3

DERELİ ÖZGE NUR, GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2024). Use of Raw,Thermized and Pasteurized Cow’s Milk for Making Siirt Herbed Tulum Cheese.. Bozok Veterinary Sciences, 5(1), 1-9.

4

YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÇOLAK HİLAL (2024). Starch Based Edible Films and Coatings.Veterinary Journal of Kastamonu University, 3(1), 28-36.,

5

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). Efects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Sciences, 4(1), 1-11.,

6

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss . Veterinary Journal of Kastamonu University, 2(1), 1-20.

7

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Science, 3(2), 33-39.


Verdiği Dersler

Lisans

 

Veteriner Hekimlik Halk Sağlığı

Besin Hijyeni

Gıda Katkı Maddeleri


Güncelleme : 15.04.2025 12:21:38
Çalışmalar

Projelerde Yaptığı Görevler

1

Endüstriyel kımız üretiminde alternatif metotlar geliştirmek.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

04/01/2021 - 20/09/2022 (Ulusal)

2

Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -1: başlangıç araştırmaları.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

14/06/2021 - 01/06/2023 (Ulusal)

3

Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -2: proses geliştirme.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

07/01/2022 - 06/01/2024 (Ulusal)

4

Mayalardan karotenoid elde etme ve tereyağı muhafazası üzerine etkilerini araştırma.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

25/01/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)

5

Farklı ticari sirke örneklerinden selüloz üreten mikroorganizmaların izolasyon ve identifiyonu ile elde edilen selülozun karakterizasyonu,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü

 25/12/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)


Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında

(proceedings) basılan bildiriler

1

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2023).

Efects Of Pasteurized Sheep's Milk Use On Productıon And Maturation Of Siirt Herby Cheese.

5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, 6-22.

(TamMetin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9413183)

2

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).

Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses Of Siirt Herby Cheese.

III INTERNATIONAL IIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 405-419. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412789)

3

ÖTKÜN Songül, ERDENLİĞ GÜRBİLEK Sevil, YILDIZ BAYHAN Kübranur (2022).

Antibacterial effect of propolis extract and royal jelly from the Pervari region of Siirt against Brucella abortus S19 strain.

III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES (Özet

Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 8180291)

4

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).

Development of a process suitable for cow's milk kumiss production

III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 381-404. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412864)


Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1

GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Experimental Studies on the Siirt Herby Tulum Cheese: II. Evaluation of a New Industrial Process Model. Journal of research in veterinary medicine (Online), 43(1), 55-68.,

2

GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Siirt Otlu Tulum Peyniri Üzerine Deneysel Çalışmalar: 1. Endüstriyel Üretim Modeli Geliştirmek. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1), 65-77

3

DERELİ ÖZGE NUR, GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2024). Use of Raw,Thermized and Pasteurized Cow’s Milk for Making Siirt Herbed Tulum Cheese.. Bozok Veterinary Sciences, 5(1), 1-9.

4

YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÇOLAK HİLAL (2024). Starch Based Edible Films and Coatings.Veterinary Journal of Kastamonu University, 3(1), 28-36.,

5

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). Efects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Sciences, 4(1), 1-11.,

6

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss . Veterinary Journal of Kastamonu University, 2(1), 1-20.

7

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Science, 3(2), 33-39.


Verdiği Dersler

Lisans

 

Veteriner Hekimlik Halk Sağlığı

Besin Hijyeni

Gıda Katkı Maddeleri


Çalışmalar


Projelerde Yaptığı Görevler

1

Endüstriyel kımız üretiminde alternatif metotlar geliştirmek.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

04/01/2021 - 20/09/2022 (Ulusal)

2

Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -1: başlangıç araştırmaları.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

14/06/2021 - 01/06/2023 (Ulusal)

3

Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -2: proses geliştirme.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

07/01/2022 - 06/01/2024 (Ulusal)

4

Mayalardan karotenoid elde etme ve tereyağı muhafazası üzerine etkilerini araştırma.,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı

25/01/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)

5

Farklı ticari sirke örneklerinden selüloz üreten mikroorganizmaların izolasyon ve identifiyonu ile elde edilen selülozun karakterizasyonu,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü

 25/12/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)


Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında

(proceedings) basılan bildiriler

1

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2023).

Efects Of Pasteurized Sheep's Milk Use On Productıon And Maturation Of Siirt Herby Cheese.

5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, 6-22.

(TamMetin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9413183)

2

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).

Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses Of Siirt Herby Cheese.

III INTERNATIONAL IIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 405-419. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412789)

3

ÖTKÜN Songül, ERDENLİĞ GÜRBİLEK Sevil, YILDIZ BAYHAN Kübranur (2022).

Antibacterial effect of propolis extract and royal jelly from the Pervari region of Siirt against Brucella abortus S19 strain.

III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES (Özet

Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 8180291)

4

GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).

Development of a process suitable for cow's milk kumiss production

III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 381-404. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412864)


Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1

GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Experimental Studies on the Siirt Herby Tulum Cheese: II. Evaluation of a New Industrial Process Model. Journal of research in veterinary medicine (Online), 43(1), 55-68.,

2

GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Siirt Otlu Tulum Peyniri Üzerine Deneysel Çalışmalar: 1. Endüstriyel Üretim Modeli Geliştirmek. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1), 65-77

3

DERELİ ÖZGE NUR, GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2024). Use of Raw,Thermized and Pasteurized Cow’s Milk for Making Siirt Herbed Tulum Cheese.. Bozok Veterinary Sciences, 5(1), 1-9.

4

YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÇOLAK HİLAL (2024). Starch Based Edible Films and Coatings.Veterinary Journal of Kastamonu University, 3(1), 28-36.,

5

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). Efects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Sciences, 4(1), 1-11.,

6

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss . Veterinary Journal of Kastamonu University, 2(1), 1-20.

7

GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Science, 3(2), 33-39.


Verdiği Dersler

Lisans

 

Veteriner Hekimlik Halk Sağlığı

Besin Hijyeni

Gıda Katkı Maddeleri