Öğrenim Bilgisi
Doktora
2018 - 2024
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü/Veterinerlik Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr)/
Lisans
2011 - 2017
Kafkas Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Veteriner Pr./
Projelerde Yaptığı Görevler
1
Endüstriyel kımız üretiminde alternatif metotlar geliştirmek.,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı
04/01/2021 - 20/09/2022 (Ulusal)
2
Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -1: başlangıç araştırmaları.,
14/06/2021 - 01/06/2023 (Ulusal)
3
Siirt otlu peynirini endüstriye kazandırma çalışmaları -2: proses geliştirme.,
07/01/2022 - 06/01/2024 (Ulusal)
4
Mayalardan karotenoid elde etme ve tereyağı muhafazası üzerine etkilerini araştırma.,
25/01/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)
5
Farklı ticari sirke örneklerinden selüloz üreten mikroorganizmaların izolasyon ve identifiyonu ile elde edilen selülozun karakterizasyonu,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü
25/12/2024 (Devam Ediyor) (Ulusal)
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında
(proceedings) basılan bildiriler
GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2023).
Efects Of Pasteurized Sheep's Milk Use On Productıon And Maturation Of Siirt Herby Cheese.
5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, 6-22.
(TamMetin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9413183)
GÜLMEZ Murat,YILDIZ BAYHAN Kübranur,ÜNER Sefa (2022).
Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses Of Siirt Herby Cheese.
III INTERNATIONAL IIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 405-419. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412789)
ÖTKÜN Songül, ERDENLİĞ GÜRBİLEK Sevil, YILDIZ BAYHAN Kübranur (2022).
Antibacterial effect of propolis extract and royal jelly from the Pervari region of Siirt against Brucella abortus S19 strain.
III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES (Özet
Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 8180291)
Development of a process suitable for cow's milk kumiss production
III INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 381-404. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No: 9412864)
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler
GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Experimental Studies on the Siirt Herby Tulum Cheese: II. Evaluation of a New Industrial Process Model. Journal of research in veterinary medicine (Online), 43(1), 55-68.,
GÜLMEZ MURAT, ÜNER SEFA, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR (2024). Siirt Otlu Tulum Peyniri Üzerine Deneysel Çalışmalar: 1. Endüstriyel Üretim Modeli Geliştirmek. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1), 65-77
DERELİ ÖZGE NUR, GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2024). Use of Raw,Thermized and Pasteurized Cow’s Milk for Making Siirt Herbed Tulum Cheese.. Bozok Veterinary Sciences, 5(1), 1-9.
YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÇOLAK HİLAL (2024). Starch Based Edible Films and Coatings.Veterinary Journal of Kastamonu University, 3(1), 28-36.,
GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). Efects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Sciences, 4(1), 1-11.,
6
GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss . Veterinary Journal of Kastamonu University, 2(1), 1-20.
7
GÜLMEZ MURAT, YILDIZ BAYHAN KÜBRANUR, ÜNER SEFA (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Veterinary Science, 3(2), 33-39.
Verdiği Dersler
Veteriner Hekimlik Halk Sağlığı
Besin Hijyeni
Gıda Katkı Maddeleri