İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı
Telefon /
Kurumsal E-Posta
E-Posta h.anis80  hotmail.com
Güncelleme23.10.2017 11:22:58

Öğr. Gör. HUSAM ANIS

İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi

C . V

Adı  Soyadı:                   HUSSAM ANİS

Doğum yeri ve tarihi:       Halep 1980

Uyruk:                              Suriyeli

Öğrenim ve diplomalar:

Sudan Cumhuriyeti - Umdurman İslamiyet Üniversitesi - Din Usulü

Fakültesinden:

· Doktora: 2017 yılında Sünnet ve Hadis İlimleri alanında ‘‘Hafız Mecduddin İbnu’l Esir el-Cezeri ve Hadis ilmindeki Çalışmaları’’ adlı doktora tezimi çok iyi dereceyle bitirdim.

· Yüksek Lisans: 2008 yılında Sünnet ve Hadis İlimleri bilimleri alanında İmam Bermavi’ye ait ve henüz matbu baskısı  yaplmayıp  Mahtut olan (el-Lamius-Sabih Şerhu’l-Camiis-Sahih)’ adlı eserin Megazi ve Tefsir ile ilgili olan eserinden iki cildini tahkik etmek suretıyle (Toplam 1275 Sayfa) yüksek lisansımı PEKİYİ dereceyle bitirdim.

· Lisans: 2003 yılında Sudan Cumhuriyeti -Umdurman İslamiyet Üniversitesi- Din Usulü Fakültesinden Şeriat ve Din usulü lisans diploması alarak mezun oldum.

·  Kuran hafızı olup Şam’ın meşhur kurra hafızlarından mutasıl senedle olmak üzere Kur’an Okuma İlimleri alanında  iki diploma sahibiyim.

İlmi Çalışmalar:

·       İslamda Hikmet Ayetleri (Şerh ve Tahlil).

·       Lokman Hekim ve Oğluna Vasiyetleri. (Yayınlanmamış).

ESKİ TECRÜBELER:

· 2005-2009 yıllarındaİslami Araştırmalar Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim ders öğretmenliğin yaptım.

· Kuran-ı Kerim Kursu’nda bir sene hafız yetiştiriciliği.

· Kuran Kerim  ve Kıraatı Aşere konularında bir çok okuma ve araştırmalar yaptım.

· Bilimsel araştırma belge ve eski yazılar (Mahtut) alanında özel tecrübe sahibi

· Hattat: Hat Sanatı ile ilgileniyorum.

Görev Tarihten Tarihe:

· 2013 yılından itibaren Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çalışmaktayım.

iletişim bilgileri ve adresim:

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kezer Yerleşkesi SİİRT.

e-mail: h.anis80@hotmail.com

Cep Tel: 0531 494 78 65