Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Mimarlık Anabilim Dalı

Ünvanı: Yard. Doç. Dr.

Doğum Yılı: 1977

Öğrenim Durumu: Doktora

Diller: İngilizce(İyi Düzeyde), Almanca (Orta Düzeyde)

Adres: Siirt Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 56100 SİİRT/TÜRKİYE

E-mail: mustafaergen2002@yahoo.com, mustafaergen@siirt.edu.tr

Şehir ve Bölge Planlama

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Devam Etmektedir

Akademik Diploma Derecelerindeki Tez Konuları:

Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışman(lar)ı: “AB’ye Entegrasyon Sürecinde Türkiye’dekin Kentleşmenin Ekolojik Yapıya Etkisinin Araştırılması; Yozgat Örneği”-Tez Danışmanı: Prof. Dr. Nihal ŞENLİER

Doktora Tez Başlığı ve Tez Danışman(lar)ı: “A New Methodology Proposal for Urban Regenaration of Brownfield Areas; Case Study of Zonguldak City, Turkey” - Tez Danışmanı: Prof. Dipl-Ing. Christa REICHER

Akademik Çalışmalardaki Diğer Tez Konuları:

Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışman(lar)ı: “Assessing and Giving a Solution of Regaining European Urban Areas in Urban Regeneration Context; Case Study Yozgat City in Turkey” – Tez Danışmanı: Prof. Dipl.-Ing. Erich BUHMANN

Çevre Yönetimi Uzmanlaşma Diploması Kredi Esasına Dayalı Mezuniyet

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalında Devam Eden Doktora Tez Aşaması

Bilgisayar Programları: Arcview, ArcMap, Arc Catalog, Autocad, Microstation, Adobe (Photoshop ve Illustrator), Access, Dreamweaver MX 2004, Corel Draw, SPSS, JMP, ERDAS, IDRISI

Hobiler: Çalışmak, Yürüyüş Yapmak, Satranç Oynamak, Kitap Okumak, Tiyatro ve Sinemaya Gitmek

Büyük Amaç: “Mesleğimde iyi olmak”

Felsefem: Benim felsefem insanlar ve doğa için tasarım yapmaktır. Tasarım felsefem ise insanlar için doğa ve insan dengesinin tasarımlarım içinde sağlanmasıdır. Amacım tasarım kalitesinin yüksekliğini sağlamak için doğanın kullanılması ve insanlar için yaşanabilir alanlar yaratmaktır. Temel olarak doğal düşünce, doğal eylem, doğal tasarım ve doğal yaklaşımların kullanılması tasarımlarım içindeki felsefemi oluşturmaktadır.

Görevler:

Görev Unvanı

Görev Yeri

Yrd. Doç. Dr.

Siirt Üniversitesi-Mimarlık Bölümü

2016- Devam ediyor…

Yrd. Doç. Dr.

Amasya Üniversitesi – Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü-Kentsel Tasarım Anabilim Dalı

2013 –2016

Araştırma Görevlisi

Amasya Üniversitesi – Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

2010-2013