Öğretim Üyemiz TRT Radyo 1’de " Kültür ve Edebiyatımızda Gül"ü Anlatacak

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Talip ÇUKURLU 11 Mayıs 2021 Salı günü saat 14.00’te TRT Radyo 1’de Seda Uslu Sarıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Ya Olmasaydı” programında "Kültür ve Edebiyatımızda Gül" konusunu ele alacak.

Gülün Türk kültürüne yansımaları, adetler, gelenekler ve bunların edebi metinlerde tezahürü, eser isimleri, gül ile türetilen atasözleri ve deyimler, gül desenli elbiseler, mezar taşlarında, tarikat taçlarındaki gül simgeleri, gülle yapılan yiyecek ve içecekler, şairlerin gülü kullanarak yaptıkları edebi sanatlar ele alınacak bazı konu başlıklarıdır. Farklı kültürlerdeki gül üzerine kurulan semboller, inançlar da konuşmasının konularındandır.  Ayrıca gülün sanat tarihi açısından önemi üzerinde de durulacak bu hususta sanat tarihçisi Serkan GEDÜK’ün bilgilerinden faydalanılacaktır.
Dr. Öğr. Üyesi ORHAN BALCI (0484) 212-1111 / 3891
Fen Edebiyat Fakültesi