“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çevrim içi konferansı gerçekleşti

Fen Edebiyat Fakültemiz tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çevrim içi konferansı gerçekleşti.


Konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerif  Demir’in yer aldığı konferansın moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Ulaş Bingöl'ün üstlendi.


Etkinliğin açılış konuşmasında söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak; “Bizim ülkemiz çok ciddi bir badireyi atlattı beş yıl önce 15 Temmuz günü hain bir darbe girişimi gerçekleşti. ‘Hareket Yıldırım ve Yurtta Sulh Konseyi’ olarak gerçekleştirilen kesinlikle dış kaynaklı olduğu ortada olan ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış hainler tarafından gerçekleştirilen bu darbe girişimi hamdolsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli dik duruşu,  memleketini seven yurdunu seven vatandaşlarımızın sokağa çıkması ve akıl, feraset sahibi güvenlik güçlerimizin müdahaleleri ile çok fazla büyümeden, hain darbe girişimine kalkışanların derdest edildiği kadük bir girişim şeklinde sonuçlandı. Bir felakete ramak kala bayrama dönüşen 15 temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.Rabbim bizlere bir daha böyle bir kalkışma yaşatmasın. “Türkiye Geçilmez” diyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum.” dedi.


Açılış konuşmaları ardından söz Fen Edebiyat Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerif Demir’e bırakıldı. 


Çevrim içi konferasa; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cahit Pesen, üniversitemiz yönetimi, idari ve akademik personellerimiz ve öğrenciler katıldı.





GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
15 Temmuz 2021