Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Siirt İlinde Yaygınlaştırılması Projesi Eğitimlerine Devam Edildi

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Doğan ARSLAN, Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin ARSLAN ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR tarafından hazırlanan ve GAP BKİ tarafından desteklenen “Bazı Önemli Tıbbi Bitkilerin Siirt İlinde Yaygınlaştırılması Projesi” eğitimlerinin dördüncüsü 02-03 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitim programına Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ergün DEMİRHAN’da misafir olarak katıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen “Bazı Önemli Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Siirt İlinde Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında planlanan Teknik Eleman ve Üretici eğitimleri Dr.Öğr.Üyesi Doğan ARSLAN, Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin ARSLAN ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR tarafından 02-03 Ocak tarihlerinde yapıldı. 2017 yılında da aynı kursiyerlere verilmiş olan eğitimlerin devamı niteliğinde olan bu eğitim ile tıbbi ve aromatik bitkilerin Türkiye ve Dünyadaki üretim miktarları, ekonomik değerleri, yetiştirilme olanakları vb. konularda katılımcılar bilgilendirildi.

Bu dönemde yapılan eğitimde Kekik, Lavanta ve Tıbbi Adaçayı bitkilerinin yetiştirme, hasat, işleme ve pazarlama konularında eğitim verildi. Gerek teknik eleman gerekse üretici olarak katılan kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimdeki üretici kursiyerlerin bir kooperatif kurarak Siirt ilinde tıbbi bitki yetiştiriciliğine başlayacakları ifade edildi. Bu kapsamda üreticiler proje yürütücüsü hocalardan da teknik desteklerini devam ettirmeleri istendi. Kursa katılan üreticiler soru cevap kısmında  sadece tıbbi ve aromatik bitkilere değil diğer endüstri (yağlı tohumlu bitkiler ve patates) bitkileri hakkında da bilgi aldılar.

Proje süresince aynı kursiyerlere iki farklı dönemde daha eğitim verilmeye devam edilecek olup, proje sonunda bu kursiyerlerin tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uzmanlaşmış olmaları hedeflenmektedir.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
7 Ocak 2019