Cedid Derneği "Göç Sonrası Sosyal Uyum Projesi" Kapsamında Üniversitemizi Ziyaret etti

Cedid Derneği, Avrupa Birliği Erasmus programları kapsamında Üniversitemizi ziyaret etti.

Cedid Derneği’nin organize ettiği ve Avrupa Birliği Erasmus programının desteklediği; Göçe maruz kalmış kesimlerin sosyal uyumları konusunda Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'deki uygulamaların neler olduğu, göçe maruz kalanların yaşadığı zorluklar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bu alandaki çalışma ve deneyimlerini paylaştığı "Göç Sonrası Sosyal Uyum Projesi" etkinlikleri kapsamında Üniversitemize ziyarete gelen Cedid Derneği  yönetimi ve program öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ile görüştü.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak; 12-18 Temmuz 2021 tarihlerinde uygulanacak olan projeye İspanya, Macaristan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'nin değişik illerinden katılan gençlere, Göç Sonrası Sosyal Uyum ile ilgili konuşmasında insanlığın tek bir aile olduğunu vurgulayarak, Siirt üniversitesinde okuyan 2300 civarında yabancı uyruklu öğrenci olduğunu, bunların arasında ülkemizde mülteci olarak misafir olanların da olduğunu ama yurdumuz insanının onlara kucak açıp fırsat eşitliği sağladığını ifade etti.

16 Temmuz 2021