Mescidi Aksaya Saldıran İşgalci İsrail Devletini Lanetliyoruz !

"Siyonizmin kanlı dehlizlerinde planlanan işgal hareketini hayata geçirmek için Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'ya saldıran işgalci İsrail devletini lanetliyoruz !

İsrail'in Filistinli kardeşlerimize yönelik mutad hale gelen saldırıları, her Ramazan ayında yaşandığı gibi bu Ramazan ayında da sürmekte ve canımızı yakmaya devam etmektedir. Bugün Filistin’de Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerinde bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Savunmasız sivil insanlara yapılan bu saldırılar açıkça bir katliamdır.

Kadim şehir Kudüs ve Mescid-i Aksa üç semavi din için kıymetli ve mukaddes bir yerdir.  Buradaki hassasiyetin farkında olunmasına rağmen barış içinde ibadet eden insanlara yönelik İsrail’in saldırıları artık devlet terörü olarak adlandırılmalıdır.

Birleşmiş Milletleri kuruluş amacına uygun olarak dünya barışına hizmet etmeye davet ediyoruz aksi halde Birleşmiş Milletler tarihin tanıklığı önünde bu zulme ortak olmaya mahkum olacaktır. Müslüman dünyasını İsrail zulmüne karşı taraf olmaya davet ediyoruz bu davete kayıtsız kalmaları halinde  sessiz kaldıkları zulmün utancıyla  iki cihanda yaşamaya mahkum olacaktır.

Filistin halkı yalnız değildir. Bizler Filistinli kardeşlerimizin yanındayız."


Rektör Prof. Dr. Nihat ŞINDAK


GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
11 Mayıs 2021