Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Müzesi ve Sergi Salonu Açıldı

Üniversitemizde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın eserlerinin yer aldığı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Müzesi ve Sergi Salonu’nun açılış töreni düzenlendi.


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak törenin açılış konuşmasında Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile aynı üniversitede görev yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi. Sırma’nın büyük bir değer olduğuna değinen Rektörümüz,  " O bizim gençliğimizin kahramanıydı, öğretim üyeliği ve şu an bulunduğumuz fakültenin dekanlığını yapan hocamız adına açılan müze ve serginin ilimize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Konuşmasında "Sakarya'da maalesef Türkiye'yi buhranlara sokan bir FETÖ belasıyla karşılaştık. 2 sene çalıştıktan sonra görevime son verdiler. Orada maaşsız kaldım. Acaba kitaplarımı satıp öyle geçinsek olur mu diye? Düşündüm. Çok uğraştım kendi nefsimle ama bir türlü gönlüm razı olmadı. O kitapları satmak, onunla ekmek parası bulmak içimden gelmiyordu doğrusu. Onları sakladım. Sonra Viyana'ya gittim. Viyana'da Rabbim başka bir kapı açtı, orada hocalık yaptım. Orada da birçok kitap aldım. Türkiye'ye geldim, memleketime istediler. Buraya geldik, hoca arkadaşlarımla çok güzel günler geçirdik. O maaşsız olduğum günlerde yurt dışında konferanslarda verilen 1-2 objeyi satmak istedim ama içim el vermedi. Onları demek ki bugünkü müzemize hediye etmek nasipmiş." ifadelerini kullanan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, diğer kitapları ve eserlerinin de Siirt Üniversitesi’ne bağışlanması için vasiyet hazırladığını bildirdi.


Rektörümüz, Üniversitemizin Yönetim Kurulu, Vali ve Siirt Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, çeşitli kurum ve kuruluşun yöneticileri, basın mensupları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen tören Müze ve Sergi Salonunun dolaşılmasının ardından verilen ikramlarla sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
4 Kasım 2021