Rektörümüz, Siirt İli Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Hadi Tunç'un katılımıyla gerçekleşen Siirt İli Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldı.


Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak; YÖK tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olan üniversitemiz Siirt Fıstığı Yetiştirme ve Geliştirilme alanı ile Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesi için destek talebinde bulundu. Üniversitemize katkı ve desteklerinden dolayı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’a teşekkür ederek üniversitemizin ürettiği ürünleri takdim etti.


Toplantı boyunca İlimizde Tarım ve Orman sektörü alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri STK temsilcileri ve katılımcılar tarafından Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ'a aktarıldı.


Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç başkanlığında, Siirt Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca modaratörlüğünde yapılan Siirt İli Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme toplantısına; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ve il/ilçe Müdürlükleri idarecileri, AK Parti İl Başkan Vekili Caner Özturan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Fatih Cantürk, Tarımsal alanda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar ve Önder Çiftçiler katıldı.


Sektör toplantısının ardından göçer hayvancılık yapan yetiştiricilerimize yönelik "Hayvan Nakilleri Kontrol Noktası" projesi çadır ve ekipman dağıtım törenine, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve protokol üyeleri ile birlikte katıldı.


Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Siirt ili Damızlık Koyun ve Keçi Birliğinin proje ortağı olduğu, GAP İdaresi tarafından desteklenen proje ile göçer hayvancılık yapan 33 yetiştiricimize % 50 hibeli çadır, güneş enerji sistemi, otomatik enjektör ve kırkım makinesi dağıtıldı.


Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Tunç proje dağıtım töreninde yaptığı açıklamada; "Bakanlığımızın hayvan yetiştiriciliği ve özellikle göçer hayvancılık yapan yetiştiricilerimize yönelik projelere destek verdiklerini, 1 Temmuzda başlayan %50 hibe ile hayvancılık yatırımlarının desteklendiği destekleme programına hayvan yetiştiricilerimizin başvuru yapmasını istedi."

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
8 Temmuz 2021