Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Üniversitemizi Ziyaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversiteler arası iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek amacı ile Güneydoğu Anadolu Üniversitelerine yapmış olduğu ziyaretler çerçevesinde Üniversitemize ziyarette bulundu.


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın ağırladığı YÖK Başkanı Özvar, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı" kapsamında yer alan ve Tarım ve Hayvancılıkta ihtisaslaşan Üniversitemizin faaliyet ve performansını Üniversitemizin Senatosu ile istişare etti.


Üniversitemizin birimlerini incelemek maksadıyla yapımı devam eden Hayvan Hastanesi ve Sperma Payetleme Merkezini ziyaret eden Başkan Özvar basına yaptığı açıklamada “Yapımı devam eden Hayvan Hastanesini dolaştık. Türkiye’de örneğine ender rastlanacak bir hastane inşaatı devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına doğru hizmete açılması planlanan bu hastane Türkiye’de hayvan hastaneleri içerisinde ilk olmaya adaydır. Küçükbaş hayvanların, kümes hayvanlarının, büyükbaş hayvanların ve vahşi hayvanların tedavisinin gerçekleştirileceği tam teşekküllü bir hastane yapılıyor. Üniversitelerimiz de kurulan bu yatırımların olması Türkiye’deki Yükseköğretimin geldiği düzeyi göstermesi açısından önemlidir” dedi.


Üniversitemizin projelerinin hayata geçmesi ve adı geçen tesislerin en kısa sürede faaliyete geçmesi için destek sözü veren Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’a memnuniyetlerini bildirip bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Üniversitemizden ayrıldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
16 Aralık 2021