ABDULLAH BAYCAR
|
Dr. Öğretim Üyesi, Turizm İşletmeciliği ve Konaklama Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
|
tabaycar.56@hotmail.com ; abaycar@siirt.edu.tr,
|
EĞİTİM BİLGİLERİ
|
Doktora
2021
|
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimler Enstitüsü, Gıda
Mühendisliği Anabilim Dalı
|
Bitirme Tezi: Bazı doğal renklendiricilerin beyaz kokolin ve
sürülebilir krema üretiminde kullanımı ve biyoerişilebilirliklerinin
belirlenmesi
|
Yüksek Lisans
2014
|
İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Bilimler Enstitüsü, Gıda
Mühendisliği Anabilim Dalı
|
Bitirme Tezi: Gıda
Güvenliği Hizmetlerinde Toplam Kalite Yönetimi ve Akreditasyon
|
Lisans
2009
|
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda
Mühendisliği
|
Bitirme Tezi: Hasattan
Sofraya Fındık
|
MESLEKİ TECRÜBE
|
2014-2022
|
Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda
İşleme Bölümü
|
Öğretim Görevlisi
|
2009-2014
|
Ak-Aş Yemek*, Elvan Çikolata**, Güneli Unlu Mamuller***
|
Sorumlu Yönetici*, Üretim Şefi**, Kalite Müdürü***
|
İDARİ GÖREVLER
|
2021-Devam
|
Siirt Üniversitesi, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi
|
Müdür Yardımcısı
|
2017-Devam
|
Siirt Üniversitesi
|
Kalite Üst Kurulu – Ar-Ge Alt Komisyonu üyesi
|
2015-Devam
|
Siirt Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma
Merkezi
|
Kalite Yönetim Sorumlusu
|
2016-2019
|
Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda
İşleme Bölümü
|
Bölüm Başkanı
|
2016-2019
|
Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu
|
Yüksek Okul Kurul Üyesi
|
YAYINLAR
|
SCI-E
|
Baycar, A., Konar, N., Poyrazoglu, E. S.,
Goktas, H., & Sagdic, O. Using White Spread and Compound Chocolate as
Phenolic Compound Delivering Agent: A Model Study with Black Carrot Extract. Journal
of Food Processing and Preservation, e15392. Baycar, A., Konar,
N., Poyrazoglu, E. S., Goktas, H., & Sagdic, O. Using White Spread and
Compound Chocolate as Phenolic Compound Delivering Agent: A Model Study with
Black Carrot Extract. Journal of Food Processing and Preservation,
e15392. https://doi.org/10.1111/jfpp.15392
|
SCI-E
|
Abdullah Baycar, Nevzat Konar, Hamza Goktas, Osman
Sagdic, Derya Genç Polat (2021) The Effects of Beetroot Powder as a Colorant
on the Color Stability and Product Quality of White Compound Chocolate and Chocolate
Spread. Food Science and Technology. ISSN 0101-2061 (Print) ISSN
1678-457X (Online) DOI: https://doi.org/10.1590/fst.66220
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar (2021) Securitization of Food Safety
in EU-Turkey Membership Negotiations: A Case Study of Kokorec. Journal of
Interdisciplinary Food Studies. ISSN 2791-6960 DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.5791134
|
Ulusal
|
Kardes Müge,
Baycar Abdullah (2021). Moleküler gastronomıde sıvı azot uygulamaları.
Journal of Applied Tourism Research, 2(2), 169-176. (Yayın No: 7409065)
|
Ulusal
|
Abdullah Baycar, İsmail Hakkı Tekiner, Haydar
Özpınar (2014). Gıda Kontrol Laboratuvarlarında ISO IEC 17025 Standardı
ve Akreditasyonun Önemi. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi. Gıda
Teknoloji Elektironik Dergisi, 9(1), 6-20.
|
KİTAP BÖLÜMÜ
|
Uluslararası
|
Müge Kardeş, Abdullah
Baycar, (2021) Use of Honey in Molecular Gastronomy. (173-188) Gastronomide
Alternatif Yaklaşımlar. Alper KAYA, Mustafa YILMAZ, Seda YETİMOĞLU(Ed.)
Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları E-ISBN 978-625-7517-78-2
|
Uluslararası
|
Servet Tural, Abdullah Baycar,
Bilsen Tural, (2021) Gıdalarda Kimyasal Bozulmalar. (435 -448), Çocuk
Kronik Hastalıklarında Beslenme Cilt 4. Haspolat Yusuf Kenan, Çeltik
Coşkun, Çarman Kürşat Bora, Akbulut Ulaş Emre, Taş Taşkın (Ed.) Orient
Yayınları ISBN 978-975-6124-85-7
|
Uluslararası
|
Bilsen Tural, Abdullah Baycar,
Servet Tural, (2021) Besinlerin Fiziksel Nitelik ve Bozulumları. (449
-462), Çocuk Kronik Hastalıklarında Beslenme Cilt 4. Haspolat Yusuf
Kenan, Çeltik Coşkun, Çarman Kürşat Bora, Akbulut Ulaş Emre, Taş Taşkın
(Ed.) Orient Yayınları ISBN 978-975-6124-85-7
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, (2021) Gıda ve Diğer Sektörlerde
Balmumu’nun Kullanımı. (47-60 ss), Kalkınma Odaklı Doğal Kaynak Temelli
İnovasyon, F. Döndü Bilgin (Ed.) İksad Publishing House. ISBN: 978-625-7562-61-4
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, (2021) Bal Tozu: Üretimi,
Fonksiyonelliği ve Endüstriyel Önemi. (167-186 ss), Doğal Kaynakların
Yenilikçi Ürünlere Sürdürülebilir Dönüşümü, T. Polat, M. Okant (Ed.)
İksad Publishing House. ISBN: 978-625-7636-52-0
|
|
BİLDİRİLER
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar. (3-5 Aralık 2021) Gastrotourism Potential of
Local Coffee Varieties. Uluslararası Anadolu Kahve ve Kakao Kongresi. Malatya, Türkiye
(Basımda)
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, Müge Kardeş, Osman Sağdıç.
(Kasım 5-7, 2021) Turizmde Bal ve Arıcılığın Kullanımı. Uluslararası Siirt
Bilimsel Araştırmalar Kongresi. Siirt, Türkiye (ISSUED: 30/11/2021, ISBN:
978-625-7464-52-9)
|
Uluslararası
|
Müge
Kardeş, Abdullah Baycar (30 Eylül - 02 Ekim 2021) Balın,
Moleküler Gastronomideki Kullanımı. International Congress of Emerging Trends
in Tourism. Konya, Türkiye
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, (Eylül 11-12, 2021) Fonksiyonel Bir Gıda Bileşeni Olarak Arı Sütü
ve Fonksiyonel Özellikleri. 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve
İnovasyon Kongresi, İstanbul, Türkiye ISBN: 978-625-8007-16-9 Sayfa: 576-584
|
Uluslararası
|
Müge
Kardeş, Abdullah Baycar (Haziran 25-27,
2021), Moleküler Gastronomide Sıvı Azot Uygulamaları, Turizmde Geleceği
Anlamak: Akıllı Turizm, Hazırlıklar ve Çözümler Kongresi,
Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir, Türkiye ISBN: 978-605-4448-16-6, Sayfa: 235-243
|
Ulusal
|
Abdullah
Baycar, (Haziran 10-12, 2021), Balmumu ve Gıda Alanında
Kullanımı, Yayın Yeri: 14. Kimya Mühendisliği Kongresi, Konya Teknik
Üniversitesi, Konya, Türkiye Sayfa: 174
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (Mayıs
16-18, 2021), Physical Quality Criteria Of Chocolate, Yayın Yeri: ISPEC 6th Internatıonal Conference
on Agrıculture, Anımal Husbandry and Rural Development ISBN:
978-625-7720-41-0, Sayfa: 137-150
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (Mayıs
16-18, 2021), Perga (Bee Bread) As A Functional Food Component, Yayın Yeri:
ISPEC 6th Internatıonal Conference
on Agrıculture, Anımal Husbandry and Rural Development ISBN:
978-625-7720-41-0, Sayfa: 124-136
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (04- 06
Aralık, 2020), Application of Natural Colors to White Chocolate, Yayın
Yeri:3rd International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences
Congress, 2020 ISBN: 978-625-7687-22-5 Sayfa: 17-25
|
Uluslararası
|
Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar, Serdar
Maraşlı (16-18 Aralık, 2020), Functional Food Studies on Chocolate, Yayın
Yeri: International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry,
2020 ISBN: 978-625-409-179-7 Sayfa: 397-406
|
Uluslararası
|
Muhittin Küskü, Abdullah Baycar
(04.12.2020-06.12.2020), Occupatıonal Health And Safety Practıces in
Beekeepıng, Yayın Yeri:3rd International GAP Food, Agriculture and Veterinary
Sciences Congress, 2020 ISBN: 978-625-7687-22-5 Sayfa: 91-102
|
Ulusal
|
Abdullah Baycar (12.11.2015-14.11.2015) Gıda
Laboratuvar Etiği, Poster Sunumu, Yayın Yeri: 9. Gıda Mühendisliği Kongresi,
2015, ISBN978-605-01-0781-4, Sayfa:45
|
PROJELER
|
Siirt
Üniversitesi (BAP)
|
Bazı Doğal Pigmentlerin Fonksiyonel
Beyaz Kokolin ve Sürülebilir Kremada Kullanımı ve
Biyoerişilebilirliliklerinin Belirlenmesi, (2020-2021) Ender Sinan
Poyrazoğlu, Abdullah Baycar, (14745,28TL)
|
Sanayi
Bakanlığı (SAN-TEZ)
|
Organik Bal Analiz Laboratuvarının
Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve OrganikBal Üreticiler Ağının Sektörel
Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi (20.02.2018 -29.11.2019) Mesut Budak, Ebru Akkemik, Ümit Çalışır,Mesut Gök, Behcet İnal, Duygu Elma Karakaş, Oğuzhan Özdemir, Abdullah Baycar , (260000 TL)
|
Kalkınma
Bakanlığı
|
Bal Analiz Laboratuvarının
Altyapısının Güçlendirilmesi ve Bal Üreticiler Ağının Sektörel Kapasitesinin
Geliştirilmesi, (16.12.2016 -27.12.2017) Behcet İnal, Ümit Çalışır, Mesut Budak, Ebru Akkemik, Oğuzhan Özdemir, Mesut Gök,Duygu Elma Karakaş, Abdullah Baycar (98000 TL)
|
HAKEMLİKLER
|
KOSGEB
|
KOBİGEL 2017/1 No’lu Proje Teklif
Çağrısı II Projeleri Teklifleri Değerlendirme Hakemliği
|
ÜYELİKLER
|
2017-devam
|
TEMA – Siirt Merkez İlçe Sorumlusu
|
2011-devam
|
GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ – Genel Başkan Yardımcısı
|
2009-devam
|
GIDA MÜHENDSİLERİ ODASI - Üye
|
SERTİFİKALAR ve EĞİTİMLER
|
2018
|
Reklamcılık Programı - Ön lisans
Programı (Açık öğretim)
|
2012
|
Çalışma Bakanlığı – İş sağlığı ve
Güvenliği Sertifikası (C sınıfı)
|
2007
|
ISO 9001, ISO 2200, ISO 17025 Kalite
Yönetim Sistemleri temel eğitimler
|
BİLİMSEL YAYINLAR
|
Editör
|
Disiplinlerarası Gıda Çalışmaları Dergisi (Journal of Interdisciplinary Food Studies)
|
POPÜLER YAYINLAR
|
Yazar
|
gıdagündemi.com
|
Alan editörü
|
gıdakolik.com
|