Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Telefon / 3022-3468
Kurumsal E-Posta bulenthallac  siirt.edu.tr
E-Posta bulenthallac  yahoo.com
Web
Açıklama
Güncelleme9.05.2023 11:00:44

Dr. Öğr. Üyesi BÜLENT HALLAÇ

  • Görev
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi
Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalite Birim Sorumlusu

Kalite Birim Sorumlusu
ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ

1.     Adı Soyadı: Bülent HALLAÇ

2.     Doğum Tarihi: 01 Aralık 1977

3.     Unvan: Yrd. Doç. Dr.

4.     Öğrenim Durumu:

Derece

Bölüm/Program

Üniversite

Yıl

Lisans

Gıda Mühendisliği

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

1999

Y. Lisans

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2004

Doktora

Parazitoloji

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2011

5.     Akademik Ünvanlar:

Yardımcı Doçentlik Tarihi : 2013-

Doçentlik Tarihi :

Profesörlük Tarihi :

6.  Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri :

6.1. Yüksek Lisans Tezleri :

6.1.1. Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi.2017

6.1.2. Determination of Prevalence and Incıdence of Salmonella spp. and Shigella spp. in Some Foods in Iraq/ Suleymaniyah/Qaladze.2017

6.1.3.Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği,2021.

6.1.4. Işkın (Yabani Ravent Rheum ribes L.) İlaveli Yenilebilir Film ve Kaplama Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Potansiyelinin Araştırılması, 2021. Eş danışman.

6.1.5.Hakkari/ Yüksekova ilçesi merkezinde kasaplarda satışa sunulan koyun karkaslarında Yersinia enterocolitica varlığının araştırılması. devam ediyor. 

6.2. Doktora Tezleri :

7. Yayınlar

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

Isleyici, O., Sancak, Y.C., Hallac, B., Ekici, K. (2006). Presence of Motile Aeromonas ssp. İn Raw Chicken Meats. Indian Veterinary Journal, 83(2): 153-155.

Ibrahim R K, Hallaç B (2021). Qaladze Bölgesinde Tüketilen Bazı Ürünlerde Salmonella ve Shigella Türlerinin Varlığı. MAS Journal of Applied Sciences, 6(1):106-123. doi: 10.52520/masjaps.3

Hallac B, Sancak Y C. (2021). Van’da Tüketime Sunulan Sığır Etlerinde Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığının Belirlenmesi. MAS Journal of Applied Sciences, 6(1):95-105. doi: 10.52520/masjaps.17

Hallac B (2021). Bitlis Otlu Peynirlerinin Bazı Önemli Fizikokimyasal ve Biyokimyasal Özelliklerinin Gıda Güvenliği Yönünden İncelenmesi. EJONS International Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, 17, 139-148, doi: 10.38063/ejons.386

Uzun T, Hallaç B (2021).Physicochemical Characteristic of The Organic Raisins Served to Markets in Midyat Town of Mardin Province and Beşiri Town of Batman Province in Turkey.Erwerbs-Obstbau. 63 (1): 561-569.

Teğin İ, Hallaç B, Özden H, Fidan M (2022).Determination of Metal Content and Biological Activities of Radish Plant Consumed as Turnip by Public in Siirt Region.Open Journal of Nano.7(1):26-30.


7.2. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

Balbay, A., Camcı, M., Sarıtaş, R., Hallaç, B. (2016). An Investigation on The Moisture Sorption of Groundnuts under The Temperature   Humidty Conditions.International congress on natural and engineering sciences..Tetova/MAKEDONYA.

Bulent Hallaç, Asım Balbay, Yunus Emre Gönülaçar, TG Analysis and Temperature Distributions in Well during Baking of Buryan Kebab Traditional Cooking Method, 8th International Advanced Technologies Symposium(IATS’17)”, 19-22 Oct. 2017, Elazığ, Turkey. 2017



Kardeş M, Hallaç B, (2018). Siirt İlindeTüketime Sunulan Çiğ Köftelerin E.coli, Salmonella spp, ve Shigella spp Yönünden İncelenmesi.21.06.2018 -22.06.2018 ) , Yayın Yeri:UMTEB 3.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi 

 Hallaç B, Sancak Y C (2018). Van’da Tüketime sunulan sığır etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.(09.05.2018 -12.05.2018 ) , Yayın Yeri:International Agricultural Congress 9-12 MAY/2018 Van/TURKEY.

Hallaç B (2019). Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerde Staphylococcus Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığının Belirlenmesi. Uluslararası Bilim ve Mühendislik Sempozyumu’xx19, 20-22 Haziran 2019, Siirt.

Hallaç B (2019). Izgaralık Köftelere Katkı Maddesi Olarak Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Etkisinin Araştırılması.Uluslararası Bilim ve Mühendislik Sempozyumu’xx19, 20-22 Haziran 2019, Siirt.

Hallaç B, Sancak Y C (2019).Van ilinde tüketime sunulan koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, 10-12 Haziran 2019, Siirt.

Hallaç B (2019).Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Izgaralık Köftelerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması,II. ULUSLARARASI KENTSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU, 26-28 Nisan 2019, Siirt

Yeşilel S,Hallaç B (2020). Isıl işlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği. Uluslararası Van Uygulamalı Bilimler Kongresi, 24-25/07/2020, online, Van.

Hallaç B, Sancak H (2020). Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. International Asian Congress on Contemporary Sciences-IV, 26-28/06/2020,online.Bakü/Azerbeycan

Hallaç B,Ibrahim R K (2020).Determination of Prevalence and Incidence of Salmonella spp. in Some Foods in Iraq/Suleymaniyah/QALADZE. Selçuk Zirvesi 2. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi.7 Haziran 2020,online, Konya/Türkiye.



7.2.Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

İşleyici, Ö., Sancak, Y.C., Hallaç, B. (2007): Van?da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığı. YYÜ Vet. Fak. Derg., 18(1):79-85.

Değer, S., K. Biçek, N. Özdal, A.B. Yılmaz, V. Denizhan, B. Hallaç ve A. Sona (2010).Van  yöresinde evcil güvercinlerde Columbaliva domestica bit enfestasyonları. YYÜ Vet Fak. Derg., ., 21 (1), 69-70.

Değer, S., K. Biçek, N. Özdal, A.B. Yılmaz, V. Denizhan, B. Hallaç ve A. Sona (2010).Van’ın Erciş ilçesinde kene tutunması şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvuran kişilerden toplanan kenelerin türlere göre dağılımı. YYÜ. Vet. Fak. Derg., 21 (2), 95-98.

Hallaç B, Sancak H (2021). Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin  Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 10(1):16-23. doi: 10.17798/bitlisfen.797981

Uzun T, Hallaç B,Altın A, Kaya G (2020). Midyat/Mardin ve Beşiri/Batman İlçelerinde Satışa Sunulan Bazı Kuru Üzüm Çeşitlerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması. Turkish Journal of Agricultural Engineering Research, 1(2):404-414. doi:10.46592/turkager.2020.v01i02.014

HALLAÇ BÜLENT, KILINÇÇEKER OSMAN (2022).Siirt’te Satılan Tavuk Kanatlarda Bazı Biyokimyasal Özelliklerin ve Patojen Özellikteki Yersinia Türlerinin Belirlenmesi.Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 9( 16), 148 - 155.

HALLAÇ BÜLENT, GÜÇER YALÇIN, KILINÇÇEKER OSMAN, POYRAZOĞLU ENDER SİNAN (2021).Geleneksel Siirt Peynirlerinin Mikrobiyolojik, Kimyasal ve Fiziksel Özelliklerinin Belirlenerek Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi.ADYUTAYAM Dergisi, 9 ( 1): 61 - 72, 


 

7.3.Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

Değer S, Biçek K, Özdal N, Bilgin A, Denizhan V, Hallaç B, Sona A. Van yöresinde evcil güvercinlerde bit enfestasyonları. XVI. Ulusal Parazitoloji Kongresi, 1-7 Kasım 2009, Adana, s.273.

İşleyici, Ö., Sancak, Y.C., Hallaç, B., Ekici, K. (2005). Çiğ Tavuk Etlerinde Hareketli  Aeromonas Türlerinin Varlığı. Gıda Kongresi 2005 Bildiri Kitabı, Poster Bildiriler, Ed:Elmacı, Y., Göksungur, Y., Yemişçioğlu, F. (19-21 Nisan 2005), Sh: 322-325, EgeÜniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Bornova, İzmir.

 

İşleyici, Ö., Sancak, Y.C., Hallaç, B. (2006). Van’da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı. II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Bildiri Kitabı, Sözlü Bildiriler, Ed: Ergün, Ö., Aksu, H., Çiftçioğlu, G. (18-20 Eylül 2006),  Sh: 212-218, İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi  Anabilim Dalı, Avcılar, İstanbul.

 

Sancak, Y.C., İşleyici, Ö., Sağun, E., Hallaç, B. (2006). Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde L. monocytogenes Varlığı. II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Bildiri  Kitabı, Sözlü Bildiriler, Ed: Ergün, Ö., Aksu, H., Çiftçioğlu, G. (18-20 Eylül 2006), Sh: 212-218, İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Avcılar, İstanbul.


7.4. Kitap bölümü

7.4.1. Hallaç B (2021). Campylobacter Türlerinin Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Açısından Önemi. Doğal Kaynaklarımızın Geleceği: Sürdürülebilirlik ve İnovasyon, Ed. Doç. Dr. Mustafa OKANT, Chapter 9, P:213-244,  Iksad Internatıonal Publıshıng House, Ankara.

7.4.2. Hallaç B (2020). Shigellosis and Significans in terms of Public Health. New Approaches and Applications in Agriculture,chapter 10, p:195-221, iksad yayınevi, Ankara.

7.4.3.Sabuncu Yaşar İ, Hallaç B (2021).Yersinia Enterocolitica Ve Halk Sağlığı Üzerine Etkisi. Kalkınma Odaklı Doğal Kaynak Temelli İnovasyon,Chapter 5, p:83-94. iksad yayınevi, Ankara.

7.4.4. Kılınççeker O, Hallaç B (2022).Nar Kabuğu Ve Çekirdeğinin Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları. Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Üretimin Kalitesi.Chapter 2, p:33-64. iksad yayınevi, Ankara.

 

8. Projeler:

1. Siirt İli Yenilik Platformu Projesi. Araştırmacı. Tübitak-2014

2. Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi. Yürütücü.2017-SİÜFEB-12 nolu BAP.

3. Pistacia terebinthus spp  terebenthus  Menengiç  Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Araştırmacı.TAGEM/15/AR-GE/37.2015-2018.

4. Siirt'e özgü Zivzik narı suyunun geleneksel yöntemle üretilen kefir üzerine etkilerinin belirlenmesi.Yürütücü, 2018-SİÜMÜH-028,2019. TAMAMLANDI..

5.  Keçi deyip geçme bilim ve sanattan vazgeçme. Eğitmen.01.06.2018 -21.02.2019 

6.Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği, 2019-SİÜFEB-021,Yürütücü, Tamamlandı.

Menengiç Yağının Izgaralık Köftelerde Kullanım Olanaklarının araştırılması. Tez Danışmanı. Lisans Bitirme Projesi.2017

Zivzik Narı Suyunun Kefir Üretimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması. Tez Danışmanı. Lisans Bitirme Projesi.2018. 

 

7.Işkın (Yabani Ravent; Rheum ribes L.) İlaveli Yenilebilir Film ve Kaplama Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Potansiyelinin Araştırılması,2019-SİÜFEB-026,Araştırmacı/eş danışman, Bap,tamamlandı.

8. Siirt ili merkezinde satışa sunulan Büryan kebabının bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi.2020-SİÜ-MÜH-018, BAP, Yürütücü, tamamlandı.

9. Farklı gelişme dönemlerinde alınan Pistacia vera L. Siirt çeşidinin koltuk altı eksplantlarının in vitro koşullarda sürgün rejenerasyonu üzerine etkilerinin belirlenmesi,2020-SİÜZİR-005, Araştırmacı, Devam ediyor.

10.Bazı Ticari Antibiyotiklerle Karşılaştırılarak Nar (Punica granatum L. cv. Zivzik) Kabuğunun Antibakteriyel Aktivitesinin Belirlenmesi.2022-SİÜFEB-027, Araştırmacı, Devam ediyor.

 

 

9. İdari Görevler :

Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili  (2013-2016)

Dekan Yardımcılığı (2014-2016)

Mühendislik-Mimarlık  Fak. Kurul üyeliği 2016-

Mühendislik-Mimarlık  Fak.PİD üyesi.2017-2020

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı eylül 2018-

PİD yedek ÜYE:2020-

 

10. Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler :

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası,

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Parazitoloji Dern.

11. Ödüller :

12. Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler:

Akademik Yıl

Dönem

Dersin Adı

Haftalık Saati

Öğrenci Sayısı

Teorik

Uygulama

LİSANS

2020-2021

bahar

Gıda Mühendisliğine Giriş

2

0

3

Genel Mikrobiyoloji

3

0

1

Gıda Teknolojisi

3

0

3

2020-2021

Güz

Mikrobiyal Tanı Yöntemleri

2

0

6

Gıda Mikrobiyolojisi

3

0

8

Gıda Mikrobiyolojisi Lab.

0

4

8

Gıda Teknolojisi Lab-1

0

4

6

2019-2020

bahar

Gıda Mühendisliğine Giriş

2

0

5

Genel Mikrobiyoloji

3

0

12

Gıda Teknolojisi

3

0

12

2019-2020

Güz

Gıda Mikrobiyolojisi

3

0

13

Gıda Mikrobiyolojisi Lab.

0

4

20

Gıda Teknolojisi Lab-1

0

4

12

Besin Hijyeni

2

1

66

YÜKSEK LİSANS

2020-2021

bahar

Uzmanlık Alan Dersi

8

0

3

Yüksek Lisans Tez Çalışması

0

1

2

2020-2021

GÜZ

Yüksek Lisans Semineri

0

2

2

Yüksek Lisans Tez Hazırlık

0

2

3

Bilimsel hazırlık (Gıda teknolojisi Lab1)

0

4

1

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

3

0

4

Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları

3

0

2

Et Mikrobiyolojisi

3

0

3

2019-2020

BAHAR

Kanatlı Et Teknolojisi

3

0

2

Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite

3

 

0

2

Et Ürünleri İşleme Mühendisliği

3

 

0

1

Uzmanlık Alan Dersi

8

0

3

Yüksek Lisans Tez Hazırlık

0

1

2

Yüksek Lisans Semineri

0

2

1

Yüksek Lisans Tez Çalışması

0

1

2

 

 

 

 

2019-2020

GÜZ

Yüksek Lisans semineri

0

2

1

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

3

0

4

Et mikrobiyolojisi

3

0

2

Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları

3

0

2

Uzmanlık Alan Dersi

8

0

2

Yüksek Lisans Tez Hazırlık

0

1

2

Yüksek Lisans Tez Çalışması

0

1

1

 

 

Güncelleme : 12.12.2022 17:25:46
Alınan kurs ve sertifikalar:

-ISO 9001:2008 Kalite yönetim sistem standardı

-ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi (HACCP)

-ISO 9001:2008 Kalite yönetim sistem standardı iç tetkikçiyetiştirme kursu

-ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi (HACCP) içtetkikçi yetiştirme kursu

-Modern yönetimde liderlik eğitimi

-TYÇP(toplum yararına çalışma programı) iş-kur kapsamında.

-İstanbul tetra laboratuvarında 3 günlük mesleki analiz ve teknikleri kurs katılımı.2013- eylül ayı.

-Gaziantep'te ANT teknik laboratuvar hizmetlerinin 1 günlük HPLC kursuna katılım. 2013-haziran ayı.

-Tübitak destekli bilimsel proje hazırlama teknikleri kursu. Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde Mostar otelde 3 tam gün eğitim.2014-mayıs.

 Dionex-ultimate 3000 Model HPLC cihazı kullanımı kurs eğitimi, 1 gün.2015, Siirt.

Thermoscientific nicolet ıs10 ve Thermoscientific evolution 201 spektrofotmetre cihazları.1 gün, 2015, Siirt

scopus ve sciencedirect akademik veri tabanları sertifika.2013. siirt

gıda analizlerinde kromotografik tekniklerin (hplc ve gcms) kullanımı kursu, Gaziantep,2013

tmmob- gıda mühendisleri odasıgenel kurul toplantı çalıştayı, Denizli-Pamukkale Üniversitesi, 5günlük,2014.

mühendislik bilimlerinde araştırma projesi geliştirme ve gerçekleştirme eğitimi, Bitlis, 2014

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi(DİKA),2018, Siirt.

Keçi deyip geçme bilim ve sanattan vazgeçme, Eğitmen,Tübitak destekli, 2018, Siirt.

dijital çağda dijital öğrenme kursu, 7 hafta, 2018. Anadolu Üniversitesi.

TC Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü.Süt-Yoğurt çalıştayı, 2 gün, 2019, Ankara.



atıf
Diğer dergilerde yayınlanan makaleler

İşleyici, Ö., Sancak, Y.C., Hallaç, B. (2007): Van?da Tüketime SunulanBalıklarda Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığı. YYÜ Vet. Fak. Derg.,18(1):79-85.

 

Değer, S., K. Biçek, N. Özdal, A.B. Yılmaz, V. Denizhan, B. Hallaç ve A. Sona(2010).Van  yöresinde evcil güvercinlerde Columbaliva domestica bitenfestasyonları. YYÜ Vet Fak. Derg., ., 21 (1), 69-70.

 

Değer, S., K. Biçek, N. Özdal, A.B. Yılmaz, V. Denizhan, B. Hallaç ve A.Sona (2010).Van’ın Erciş ilçesinde kene tutunması şikayeti ile sağlıkkuruluşlarına başvuran

kişilerden toplanan kenelerin türlere göre dağılımı. YYÜ. Vet. Fak. Derg.,21 (2), 95-98.


UZUN TUBA,HALLAÇ BÜLENT,altın ayşe,kaya gülcan (2020).Midyat/Mardin ve Beşiri/Batman İlçelerinde Satışa Sunulan Bazı Kuru Üzüm Çeşitlerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması.Turkish Journal of Agricultural Engineering Research.1 (2):404-414.

, SANCAK HAKAN (2021). Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi.Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi.10 (1):16-23.

HALLAÇ BÜLENT (2021). BİTLİS OTLU PEYNİRLERİNİN BAZI ÖNEMLİ FİZİKOKİMYASAL VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN İNCELENMESİ.EJONS International Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences.17:139-148.

HALLAÇ BÜLENT, SANCAK YAKUP CAN (2021).Van’da Tüketime Sunulan Sığır Etlerinde Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığının Belirlenmesi.MAS Journal of Applied Sciences.6 (1):95-105.

IBRAHIM Rahman Khdir, HALLAÇ BÜLENT (2021).Qaladze Bölgesinde Tüketilen Bazı Ürünlerde Salmonella ve Shigella Türlerinin Varlığı.MAS Journal of Applied Sciences. 6(1):106-123.

HALLAÇ BÜLENT, KILINÇÇEKER OSMAN (2021).Siirt'te Satılan Tavuk Kanatlarda Bazı Biyokimyasal Özelliklerin ve Campylobacter Türlerinin Varlığının Belirlenmesi.Batman Üniversitesi Yaşam bilimleri Dergisi.11 (2):64-76.

HALLAÇ BÜLENT, GÜÇER YALÇIN, KILINÇÇEKER OSMAN, POYRAZOĞLU ENDER SİNAN (2021).Geleneksel Siirt Peynirlerinin Mikrobiyolojik, Kimyasal ve Fiziksel Özelliklerinin Belirlenerek Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi.ADYUTAYAM Dergisi.9 (1):61-72.

Teğin İbrahim, HALLAÇ BÜLENT, ÖZDEN Hasan, FİDAN Mehmet (2022).Determination of Metal Content and Biological Activities of Radish Plant Consumed as Turnip by Public in Siirt Region.Open Journal of Nano. 7 (1):26-30.


HALLAÇ BÜLENT, KILINÇÇEKER OSMAN (2022).Siirt’te Satılan Tavuk Kanatlarda Bazı Biyokimyasal Özelliklerin ve Patojen Özellikteki Yersinia Türlerinin Belirlenmesi.Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi.16:148-155.

SANCAK HAKAN, HALLAÇ BÜLENT (2022). Kasaplar Tarafından Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Kangal Fermente Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Standartlara Uygunluk Yönünden Değerlendirilmesi. Kocatepe Veteriner Dergisi, 15 (4): 460-469.

HALLAÇ BÜLENT (2022). Siirt İli Merkezinde Satışa Sunulan Büryan Kebabının Mikrobiyolojik Kalitesi ve Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. ADYUTAYAM Dergisi, 10 (2): 135-151.

HALLAÇ BÜLENT, KILINÇÇEKER OSMAN, ACAR ZEKİ (2022). Siirt’te Yetişen Zivzik Narlarından Elde Edilen Kabukların Bazı Gıda Patojenlerine Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitü Dergisi, 27 (3): 695-703.












Eğitim Bilgileri

Lisans:                                    Yüzüncü YılÜniversitesi. Ziraat Fakültesi. Gıda Mühendisliği Bölümü.1999 mezunu.

YüksekLisans:                       Yüzüncü Yıl Üniversitesi.Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Veteriner Fakültesi. Besin Hijyeni ve TeknolojisiABD. 2004 mezunu.

Doktora:                                 Yüzüncü YılÜniversitesi. Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Veteriner Fakültesi. Parazitoloji ABD.2011 mezunu.

Uzmanlıkalanları:                  Paraziter hastalıklar, hijyenve sanitasyon konular (personel ve işletme), mikrobiyoloji,hayvansal gıda üretim-teknolojisi. et ve et ürünleriteknolojisi. 

Hakemli konferans/sempozyumların bildiri kitaplarında yer alan yayınlar

Değer S, Biçek K, Özdal N, Bilgin A, Denizhan V, Hallaç B, SonaA. Van yöresinde evcil güvercinlerde bit enfestasyonları. XVI. Ulusal ParazitolojiKongresi, 1-7 Kasım 2009, Adana, s.273.

 

İşleyici, Ö., Sancak, Y.C., Hallaç, B., Ekici, K. (2005). ÇiğTavuk Etlerinde Hareketli  Aeromonas TürlerininVarlığı. Gıda Kongresi 2005 Bildiri Kitabı, Poster Bildiriler, Ed: Elmacı, Y., Göksungur, Y., Yemişçioğlu, F. (19-21 Nisan 2005),Sh: 322-325, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü,Bornova, İzmir.

 

İşleyici, Ö., Sancak, Y.C., Hallaç, B. (2006). Van’da TüketimeSunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas TürlerininVarlığı ve Yaygınlığı. II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Bildiri Kitabı, Sözlü Bildiriler, Ed: Ergün, Ö., Aksu, H.,Çiftçioğlu, G. (18-20 Eylül 2006),  Sh: 212-218, İstanbulÜniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi  Anabilim Dalı, Avcılar,İstanbul.

 

Sancak, Y.C., İşleyici, Ö., Sağun, E., Hallaç, B. (2006). Van’daTüketime Sunulan Bazı Et  Ürünlerinde L.monocytogenes Varlığı. II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Bildiri  Kitabı, Sözlü Bildiriler,Ed: Ergün, Ö., Aksu, H., Çiftçioğlu, G. (18-20 Eylül 2006), Sh: 212- 218, İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyenive Teknolojisi Anabilim Dalı, Avcılar, İstanbul.

 

Balbay, A., Camcı, M., Sarıtaş, R., Hallaç, B., "An İnvestigation on The Moiture Sorption of Groundnuts under The Temperature&Humidty Conditions", İnt. Congress on Natural and Engineering Sciences, Abstract Book., 32, Macedonia, (2016).

 

BÜLENT HALLAÇ,YAKUP CAN SANCAK (2018)Van’da Tüketime sunulan sığır etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.(09.05.2018 -12.05.2018 ) , Yayın Yeri:International Agricultural Congress 9-12 MAY/2018 Van/TURKEY

Hallaç B (2019). Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerde Staphylococcus Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığının Belirlenmesi. Uluslararası Bilim ve Mühendislik Sempozyumu’xx19, 20-22 Haziran 2019, Siirt.

Hallaç B (2019). Izgaralık Köftelere Katkı Maddesi Olarak Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Etkisinin Araştırılması.Uluslararası Bilim ve Mühendislik Sempozyumu’xx19, 20-22 Haziran 2019, Siirt.

BÜLENT HALLAÇ,YAKUP CAN SANCAK (2019).Van ilinde tüketime sunulan koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, 10-12 Haziran 2019, Siirt.

Hallaç B (2019).Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Izgaralık Köftelerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması,II. ULUSLARARASI KENTSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU, 26-28 Nisan 2019, Siirt

Balbay, A., Camcı, M., Sarıtaş, R., Hallaç, B. (2016). An Investigation on The Moisture Sorption of Groundnuts under The Temperature   Humidty Conditions.International congress on natural and engineering sciences..Tetova/MAKEDONYA.

 Bulent Hallaç, Asım Balbay, Yunus Emre Gönülaçar, TG Analysis and Temperature Distributions in Well during Baking of Buryan Kebab Traditional Cooking Method, 8th International Advanced Technologies Symposium(IATS’17)”, 19-22 Oct. 2017, Elazığ, Turkey. 2017.

Bülent HALLAÇ, Rahman Khdir IBRAHIM (2020). Determination of Prevalence and Incidence of Salmonella spp. in Some Foods in Iraq/Suleymaniyah/QALADZE. SELÇUK ZİRVESİ 2. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ 07.06.2020, kONYA.ÖZET BİLDİRİ.SÖZLÜ SUNUM.

Bülent HALLAÇ, Hakan SANCAK (2020). Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi.INTERNATIONALASIAN CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENCES-IV, 26.06.2020. ÖZET BİLDİRİ. SÖZLÜ SUNUM.

Suzan YEŞİLEL, Bülent HALLAÇ (2020).ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ TÜKETİME HAZIR GIDAÜRÜNLERİNİN TÜKETİMİ SÜRESİNCE MEYDANA GELENMİKROBİYOLOJİK RİSKLERİN BELİRLENMESİNEYÖNELİK BİR ÇALIŞMA: SİİRT BÜRYAN KEBABI ÖRNEĞİ. ULUSLARARASIVAN UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESi 24.07. 2020, ÖZET BİLDİRİ, SÖZLÜ SUNUM.

Bülent HALLAÇ, Hakan SANCAK (2021).Siirt’te Geleneksel Olarak Üretilen Fermente Sucukların Hijyenik Kalitesi.Bitlis Eren Üniversitesi. Uluslararası Rahva Teknik ve Sosyal Araştırmalar Kongresi. 04.12.2021.TAM METİN. SÖZLÜ BİLDİRİ.

Şule Azime YENİÇERİ, Bülent HALLAÇ (2021). Determination of various functional properties of sumac concantrate/Sumak Konsantresinin Çeşitli Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi.NTERNATIONAL SIIRT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS 5-7 November 2021 SIIRT, TURKEY, TAM METİN SÖZLÜ BİLDİRİ.

Bülent HALLAÇ, Hakan SANCAK (2022). Nar (Punica granatum L.) ve Bileşenlerinin Sağlık Açısından Önemi Ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi.2 nd Internatıonal Rahva Technıcal And Socıal Researches Congress, 3 - 4 December 2022/ BİTLİS, TÜRKİYE, ÖZET METİN, SÖZLÜ BİLDİRİ.

Zeki ACAR, Şule Azime YENİÇERİ, Bülent HALLAÇ (2022).Sirke İle Tuzun Farklı Kombinasyonlarının S. aureus ve E. coli O157:H7'ye Karşı Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi. III. International Siirt Scientific Research Congress, 18-19 november 2022.Tam metin, sözlü bildiri.

İbrahim TEĞİN, Bülent HALLAÇ, Mehmet FİDAN (2022). Determınatıon Of Antımıcrobıal Effects Of Allıum Vıneale L Growıng In Siirt Eruh Regıon. III. International Siirt Scientific Research Congress, 18-19 november 2022.Tam metin, sözlü bildiri.

İbrahim TEĞİN, Bülent HALLAÇ, Mehmet FİDAN (2022).Determınatıon Of Dry Materıal, Color, Antımıcrobıal Effects Of Allıum Kharputense Freyn Et Sınt. Extract Grown In Siirt Eruh Regıon.III. International Siirt Scientific Research Congress, 18-19 november 2022.Tam metin, sözlü bildiri.

Bülent HALLAÇ, Hakan SANCAK (2022). NAR (Punica granatum L.) VE BİLEŞENLERİNİN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ VE MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE ETKİSİ.2nd INTERNATIONAL RAHVA TECHNICAL AND SOCIAL RESEARCHES CONGRESS3 - 4 December 2022/ BİTLİS, TÜRKİYE, Özet bildiri. Sözlü sunum.

Müge KARDEŞ, Bülent HALLAÇ (2018). Siirt İlindeTüketime Sunulan Çiğ Köftelerin E.coli, Salmonella spp, ve Shigella spp Yönünden İncelenmesi.21.06.2018 -22.06.2018 ) , Yayın Yeri:UMTEB 3.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi 

 


 

 


hakemlik

Dergi

Makale

Durum

Tamamlanma Tarihi

LİNK

ADYUTAYAM Dergisi

KİNOA UNUNUN SOĞUKTA DEPOLANAN PİŞMEMİŞ TAVUK KÖFTELERİN TEKSTÜR PROFİLİNE ETKİSİ

Yayında

 

1 Nisan 2022

https://dergipark.org.tr/tr/pub/adyutayam/issue/71011/1083231

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

ADIYAMAN ÇÖREĞİ (TABLAMA)’NİN BAZI ÖZELLİKLERİ

Yayında

 

28 Haziran 2021

https://dergipark.org.tr/tr/pub/adyumbd/issue/67673/946235

Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Bambu Lifinin Balık Köfte Üretiminde Kullanım Olanakları

Yayında

 

28 Temmuz 2020

https://dergipark.org.tr/tr/pub/buyasambid/issue/50052/615883

Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Kinoa (Chenopodium quinoa Wild.)’nın Bazı Özellikleri ve  Et Ürünlerinde Kullanımı

Yayında

 

26 Temmuz 2020

https://dergipark.org.tr/tr/pub/tutad/issue/44154/460892

Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Review:Influence of whey enriched drinking water on growth, selected hemogram, inflammation, oxidant and antioxidant parameters of fattening merino lambs

 

 

04 Kasım 2022

https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/jhvms/reviewer/submission/31439

Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Review:Protective Effects of Nigella Sativa, Thymoquinone and Bentonite in Experimental Aflatoxicosis Model in Broilers

 

 

23 Ekim 2022

https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/jhvms/reviewer/submission/29623

KİTAP VE BÖLÜM YAZARLIĞI
1.HALLAÇ BÜLENT (2020).Shigellosis and Significans in terms of Public Health. cHAPTER 10.New Approaches and Applications in Agriculture.195-221.
2. HALLAÇ BÜLENT (2021).CAMPYLOBACTER TÜRLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMi. cHAPTER 9. DOĞAL KAYNAKLARIMIZIN GELECEĞİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON. 213-244.
3. SABUNCU YAŞAR İLKNUR, HALLAÇ BÜLENT (2021).YERSİNİA ENTEROCOLİTİCA VE HALK SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ.cHAPTER 5.KALKINMA ODAKLI DOĞAL KAYNAK TEMELLİ İNOVASYON. 83-94.
4.KILINÇÇEKER OSMAN, HALLAÇ BÜLENT (2022).  Nar Kabuğu Ve Çekirdeğinin Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları. bÖLÜM 2. Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Üretimin Kalitesi. 33-64.



LİSANS BİTİRME TEZİ
MENENGİÇ YAĞININ IZGARALIK KÖFTELERDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI. 2016-2017.
ZİVZİK NAR SUYUNUN KEFİR ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI. 2017-2018,
Farklı koşullarda Enkapsüle edilmiş Lactobacillus acidophilus'ların ızgaralık köftelerde kullanım olanaklarının araştırılması.,2018-2019, tamamlandı.
Işgın katkılı kefirlerin depolama boyunca bazı özelliklerin belirlenmesi (Devam ediyor)
Dardağan katkılı kefirlerin depolama boyunca bazı özelliklerin belirlenmesi (Devam ediyor)

proje

112R003 NOLU TÜBİTAK. SİİRT İLİ YENİLİK PLATFORMU PROJESİNDE DANIŞMAN.TAMAMLANDI.

2017-SİÜFEB-12. SİİRT İLİNDE TÜKETİME SUNULAN ÇİĞ KÖFTELERİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ. YÜRÜTÜCÜ. TAMAMLANDI.

TAGEM/ 15 / AR-GE / 37.Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması.ARAŞTIRMACI.Tamamlandı.

2862676 nolu Tübitak destekli, Keçi Deyip Geçme Sanattan Bilimden Vazgeçme, Eğitmen,2018-2019, tamamlandı.

2018-SİÜMÜH-028.Siirt’e Özgü Zivzik Narı Suyunun, geleneksel yöntemle üretilen kefir üzerine etkilerinin araştırılması. Bap, Yürütücü, 2019, Tamamlandı

2019-SİÜFEB-021.Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği, Bap, Yürütücü, Tamamlandı.

2019-SİÜFEB-026.Işkın (Yabani Ravent Rheum ribes L.) İlaveli Yenilebilir Film ve Kaplama Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Potansiyelinin Araştırılması, Bap, Araştırmacı/eş danışman, Tamamlandı.

2020-SİÜMÜH-018.Siirt ili merkezinde satışa sunulan Büryan kebabının bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi. Bap, Yürütücü, Tamamlandı.

2020-SİÜZİR-005. Farklı gelişme dönemlerinde alınan Pistacia vera L. Siirt çeşidinin koltuk altı eksplantlarının in vitro koşullarda sürgün rejenerasyonu üzerine etkilerinin belirlenmesi, Araştırmacı, Devam ediyor.

2022-SİÜFEB-027. Bazı Ticari Antibiyotiklerle Karşılaştırılarak Nar (Punica granatum L. cv. Zivzik) Kabuğunun Antibakteriyel Aktivitesinin Belirlenmesi.Devam ediyor




SCI, SSCI, AHCI indekslerine giren dergilerde yayınlanan makaleler

Isleyici,O., Sancak, Y.C., Hallac, B., Ekici, K. (2006). Presence of Motile Aeromonas spp. İn RawChicken Meats. Indian Veterinary Journal, 83(2): 153-155.

UZUN TUBA, HALLAÇ BÜLENT (2021). Physicochemical Characteristic of The Organic Raisins Served to Markets in Midyat Town of Mardin Province and Beşiri Town of Batman Province in Turkey.Erwerbs-Obstbau 63 (1): 561-569.


YÜKSEK LİSANS TEZİ
1.SİİRT İLİNDE TÜKETİME SUNULAN ÇİĞ KÖFTELERİN MİKROBİYOLOJİKMKALİTESİ.2017.TAMAMLANDI
2.DETERMINATION of PREVALENCE and INCIDENCE of Salmonella spp. and Shigella spp. in SOME FOODS in IRAQ/SULAYMANIYAH/QALADZE.2017. TAMAMLANDI.
3.Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği.2021. TAMAMLANDI.
4.Işkın (Rheum ribes L.) ilaveli yenilebilir film üretimi ve karakterizasyonu.2. DANIŞMAN.2021 TAMAMLANDI.
5. Hakkari/ Yüksekova ilçesi merkezinde kasaplarda satışa sunulan koyun karkaslarında Yersinia enterocolitica varlığının araştırılması. Devam ediyor.