ÖZGEÇMİŞ
ÖZGEÇMİŞ
1. Adı Soyadı: Bülent HALLAÇ
2. Doğum Tarihi: 01 Aralık 1977
3. Unvan: Yrd. Doç. Dr.
4. Öğrenim Durumu:
Derece
|
Bölüm/Program
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Gıda
Mühendisliği
|
Yüzüncü
Yıl Üniversitesi
|
1999
|
Y. Lisans
|
Besin
Hijyeni ve Teknolojisi
|
Yüzüncü
Yıl Üniversitesi
|
2004
|
Doktora
|
Parazitoloji
|
Yüzüncü
Yıl Üniversitesi
|
2011
|
5. Akademik Ünvanlar:
Yardımcı Doçentlik Tarihi : 2013-
Doçentlik Tarihi :
Profesörlük Tarihi :
6. Yönetilen Yüksek Lisans ve
Doktora Tezleri :
6.1. Yüksek Lisans Tezleri :
6.1.1. Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ
Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi.2017
6.1.2. Determination of Prevalence
and Incıdence of Salmonella spp. and Shigella spp. in
Some Foods in Iraq/ Suleymaniyah/Qaladze.2017
6.1.3.Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin
Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine
Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği,2021.
6.1.4.
Işkın (Yabani Ravent Rheum ribes L.) İlaveli Yenilebilir Film ve Kaplama
Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Potansiyelinin Araştırılması, 2021. Eş
danışman.
6.2. Doktora Tezleri :
7. Yayınlar
7.1. Uluslararası
hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
Isleyici, O., Sancak,
Y.C., Hallac, B., Ekici, K. (2006). Presence of Motile Aeromonas ssp. İn Raw
Chicken Meats. Indian Veterinary Journal, 83(2): 153-155.
Ibrahim R K, Hallaç B
(2021). Qaladze Bölgesinde Tüketilen Bazı Ürünlerde Salmonella ve Shigella
Türlerinin Varlığı. MAS Journal of Applied Sciences, 6(1):106-123. doi: 10.52520/masjaps.3
Hallac B, Sancak Y C. (2021).
Van’da Tüketime Sunulan
Sığır Etlerinde Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığının
Belirlenmesi. MAS Journal of Applied Sciences, 6(1):95-105. doi: 10.52520/masjaps.17
Hallac B (2021). Bitlis Otlu Peynirlerinin Bazı Önemli
Fizikokimyasal ve Biyokimyasal Özelliklerinin Gıda Güvenliği Yönünden
İncelenmesi. EJONS International Journal on Mathematic, Engineering and Natural
Sciences, 17, 139-148, doi: 10.38063/ejons.386
7.2. Uluslararası
bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
Balbay, A., Camcı, M.,
Sarıtaş, R., Hallaç, B. (2016). An Investigation on The Moisture Sorption of
Groundnuts under The Temperature Humidty Conditions.International
congress on natural and engineering sciences..Tetova/MAKEDONYA.
Bulent Hallaç, Asım Balbay, Yunus Emre Gönülaçar, TG Analysis and
Temperature Distributions in Well during Baking of Buryan Kebab Traditional
Cooking Method, 8th International Advanced Technologies Symposium(IATS’17)”,
19-22 Oct. 2017, Elazığ, Turkey. 2017
Kardeş M, Hallaç
B,
(2018). Siirt
İlindeTüketime Sunulan Çiğ Köftelerin E.coli, Salmonella spp, ve Shigella spp
Yönünden İncelenmesi.21.06.2018 -22.06.2018 ) , Yayın
Yeri:UMTEB 3.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
Hallaç B, Sancak Y C (2018).
Van’da
Tüketime sunulan sığır etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve
yaygınlığının belirlenmesi.(09.05.2018 -12.05.2018 ) , Yayın
Yeri:International Agricultural Congress 9-12 MAY/2018 Van/TURKEY.
Hallaç B (2019). Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerde Staphylococcus
Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığının Belirlenmesi. Uluslararası Bilim ve
Mühendislik Sempozyumu’xx19, 20-22 Haziran 2019, Siirt.
Hallaç B (2019). Izgaralık Köftelere Katkı Maddesi Olarak Siirt
Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Etkisinin Araştırılması.Uluslararası
Bilim ve Mühendislik Sempozyumu’xx19, 20-22 Haziran 2019, Siirt.
Hallaç B, Sancak Y C (2019).Van
ilinde tüketime sunulan koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin
varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal
Kalkınma Kongresi, 10-12 Haziran 2019, Siirt.
Hallaç B (2019).Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Izgaralık
Köftelerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması,II. ULUSLARARASI KENTSEL
ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU, 26-28 Nisan 2019, Siirt
Yeşilel S,Hallaç B (2020). Isıl işlem Görmüş Tüketime
Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin
Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği. Uluslararası Van Uygulamalı Bilimler
Kongresi, 24-25/07/2020, online, Van.
Hallaç B, Sancak H (2020). Zivzik Narı Suyunun Geleneksel
Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine
Etkisi.
International Asian Congress on
Contemporary Sciences-IV, 26-28/06/2020,online.Bakü/Azerbeycan.
Hallaç B,Ibrahim R K
(2020).Determination of Prevalence and Incidence of Salmonella spp. in Some
Foods in Iraq/Suleymaniyah/QALADZE. Selçuk Zirvesi 2. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi.7
Haziran 2020,online, Konya/Türkiye.
|
7.2.Ulusal hakemli
dergilerde yayımlanan makaleler :
İşleyici, Ö., Sancak,
Y.C., Hallaç, B. (2007): Van?da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas
Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığı. YYÜ Vet. Fak. Derg., 18(1):79-85.
Değer, S., K. Biçek,
N. Özdal, A.B. Yılmaz, V. Denizhan, B. Hallaç ve A. Sona (2010).Van
yöresinde evcil güvercinlerde Columbaliva domestica bit
enfestasyonları. YYÜ Vet Fak. Derg., ., 21 (1), 69-70.
Değer, S., K. Biçek,
N. Özdal, A.B. Yılmaz, V. Denizhan, B. Hallaç ve A. Sona (2010).Van’ın Erciş
ilçesinde kene tutunması şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvuran kişilerden
toplanan kenelerin türlere göre dağılımı. YYÜ. Vet. Fak. Derg., 21 (2), 95-98.
Hallaç B, Sancak H
(2021). Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri
Üzerine Etkisi. Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 10(1):16-23. doi: 10.17798/bitlisfen.797981
Uzun T, Hallaç B,Altın A, Kaya G (2020). Midyat/Mardin ve
Beşiri/Batman İlçelerinde Satışa Sunulan Bazı Kuru Üzüm Çeşitlerinin
Fizikokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması. Turkish
Journal of Agricultural Engineering Research, 1(2):404-414. doi:10.46592/turkager.2020.v01i02.014
7.3.Ulusal bilimsel
toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
Değer S, Biçek K,
Özdal N, Bilgin A, Denizhan V, Hallaç B, Sona A. Van yöresinde evcil
güvercinlerde bit enfestasyonları. XVI. Ulusal Parazitoloji Kongresi, 1-7 Kasım
2009, Adana, s.273.
İşleyici, Ö., Sancak,
Y.C., Hallaç, B., Ekici, K. (2005). Çiğ Tavuk Etlerinde Hareketli
Aeromonas Türlerinin Varlığı. Gıda Kongresi 2005 Bildiri Kitabı, Poster
Bildiriler, Ed:Elmacı, Y., Göksungur, Y., Yemişçioğlu, F. (19-21 Nisan 2005),
Sh: 322-325, EgeÜniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü,
Bornova, İzmir.
İşleyici, Ö., Sancak,
Y.C., Hallaç, B. (2006). Van’da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas
Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı. II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Bildiri Kitabı, Sözlü Bildiriler, Ed: Ergün, Ö., Aksu, H., Çiftçioğlu, G.
(18-20 Eylül 2006), Sh: 212-218, İstanbul Üniversitesi, Veteriner
Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Avcılar, İstanbul.
Sancak, Y.C.,
İşleyici, Ö., Sağun, E., Hallaç, B. (2006). Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et
Ürünlerinde L. monocytogenes Varlığı. II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni
Kongresi Bildiri Kitabı, Sözlü Bildiriler, Ed: Ergün, Ö., Aksu, H.,
Çiftçioğlu, G. (18-20 Eylül 2006), Sh: 212-218, İstanbul Üniversitesi,
Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Avcılar,
İstanbul.
7.4. Kitap bölümü
7.4.1. Hallaç B (2021).
Campylobacter Türlerinin
Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Açısından Önemi. Doğal Kaynaklarımızın Geleceği: Sürdürülebilirlik
ve İnovasyon, Ed. Doç. Dr. Mustafa OKANT, Chapter 9, P:213-244, Iksad Internatıonal Publıshıng House, Ankara.
7.4.2. Hallaç B (2020).
Shigellosis and
Significans in terms of Public Health. New Approaches and Applications in
Agriculture,chapter 10, p:195-221, iksad yayınevi, Ankara.
8. Projeler:
1. Siirt İli Yenilik
Platformu Projesi. Araştırmacı. Tübitak-2014
2. Siirt İlinde
Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi. Yürütücü.2017-SİÜFEB-12
nolu BAP.
3. Pistacia terebinthus
spp terebenthus Menengiç Yağının Spray Dryer Tekniği ile
Mikro Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde
Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Araştırmacı.TAGEM/15/AR-GE/37.2015-2018.
4. Siirt'e özgü Zivzik narı suyunun
geleneksel yöntemle üretilen kefir üzerine etkilerinin
belirlenmesi.Yürütücü, 2018-SİÜMÜH-028,2019. TAMAMLANDI..
5. Keçi deyip geçme bilim
ve sanattan vazgeçme. Eğitmen.01.06.2018
-21.02.2019
6.Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin
Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine
Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği, 2019-SİÜFEB-021,Yürütücü, Tamamlandı.
Menengiç Yağının Izgaralık Köftelerde
Kullanım Olanaklarının araştırılması. Tez Danışmanı. Lisans Bitirme
Projesi.2017
Zivzik Narı Suyunun Kefir Üretimi Üzerine
Etkilerinin Araştırılması. Tez Danışmanı. Lisans Bitirme Projesi.2018.
7.Işkın (Yabani Ravent; Rheum ribes L.) İlaveli
Yenilebilir Film ve Kaplama Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanım
Potansiyelinin Araştırılması,2019-SİÜFEB-026,Araştırmacı/eş
danışman, Bap,Devam ediyor.
8. Siirt ili merkezinde satışa sunulan Büryan kebabının bazı fizikokimyasal
ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi.2020-SİÜ-MÜH-018, BAP, Yürütücü,
Devam ediyor.
9. Farklı gelişme dönemlerinde alınan Pistacia vera L.
Siirt çeşidinin koltuk altı eksplantlarının in vitro koşullarda sürgün
rejenerasyonu üzerine etkilerinin belirlenmesi,2020-SİÜZİR-005, Araştırmacı,
Devam ediyor.
9. İdari Görevler
:
Jeoloji
Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili (2013-2016)
Dekan Yardımcılığı
(2014-2016)
Mühendislik-Mimarlık
Fak. Kurul üyeliği 2016-
Mühendislik-Mimarlık
Fak.PİD üyesi.2017-2020
Gıda Mühendisliği
Bölüm Başkan Yardımcısı eylül 2018-
PİD yedek ÜYE:2020-
10. Bilimsel ve Mesleki
Kuruluşlara Üyelikler :
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası,
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Parazitoloji Dern.
11. Ödüller :
12. Son iki yılda
verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler:
Akademik
Yıl
|
Dönem
|
Dersin Adı
|
Haftalık
Saati
|
Öğrenci
Sayısı
|
Teorik
|
Uygulama
|
LİSANS
|
2020-2021
|
bahar
|
Gıda Mühendisliğine Giriş
|
2
|
0
|
3
|
Genel Mikrobiyoloji
|
3
|
0
|
1
|
Gıda Teknolojisi
|
3
|
0
|
3
|
2020-2021
|
Güz
|
Mikrobiyal
Tanı Yöntemleri
|
2
|
0
|
6
|
Gıda Mikrobiyolojisi
|
3
|
0
|
8
|
Gıda Mikrobiyolojisi Lab.
|
0
|
4
|
8
|
Gıda Teknolojisi Lab-1
|
0
|
4
|
6
|
2019-2020
|
bahar
|
Gıda Mühendisliğine Giriş
|
2
|
0
|
5
|
Genel Mikrobiyoloji
|
3
|
0
|
12
|
Gıda Teknolojisi
|
3
|
0
|
12
|
2019-2020
|
Güz
|
Gıda Mikrobiyolojisi
|
3
|
0
|
13
|
Gıda Mikrobiyolojisi Lab.
|
0
|
4
|
20
|
Gıda Teknolojisi Lab-1
|
0
|
4
|
12
|
Besin Hijyeni
|
2
|
1
|
66
|
YÜKSEK LİSANS
|
2020-2021
|
bahar
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8
|
0
|
3
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması
|
0
|
1
|
2
|
2020-2021
|
GÜZ
|
Yüksek Lisans Semineri
|
0
|
2
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık
|
0
|
2
|
3
|
Bilimsel
hazırlık (Gıda teknolojisi Lab1)
|
0
|
4
|
1
|
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
3
|
0
|
4
|
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
|
3
|
0
|
2
|
Et
Mikrobiyolojisi
|
3
|
0
|
3
|
2019-2020
|
BAHAR
|
Kanatlı Et Teknolojisi
|
3
|
0
|
2
|
Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite
|
3
|
0
|
2
|
Et Ürünleri İşleme Mühendisliği
|
3
|
0
|
1
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8
|
0
|
3
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık
|
0
|
1
|
2
|
Yüksek Lisans Semineri
|
0
|
2
|
1
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması
|
0
|
1
|
2
|
|
|
|
|
2019-2020
|
GÜZ
|
Yüksek Lisans semineri
|
0
|
2
|
1
|
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
3
|
0
|
4
|
Et mikrobiyolojisi
|
3
|
0
|
2
|
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
|
3
|
0
|
2
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8
|
0
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık
|
0
|
1
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması
|
0
|
1
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|