Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme
Telefon (0484) 212-1111 / 3815
Kurumsal E-Posta abaycar  siirt.edu.tr
E-Posta tabaycar.56  hotmail.com
Web
Açıklama
Güncelleme17.04.2021 14:04:43

Öğr.Gör.Dr. ABDULLAH BAYCAR

  • Görev
  • Özgeçmiş
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Arıcılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi

ABDULLAH BAYCAR

Öğretim Görevlisi, Siirt TBMYO, Gıda İşleme Bölümü

tabaycar.56@hotmail.com ; abaycar@siirt.edu.tr, 0 (505) 6378995

EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora

2021

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimler Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Bitirme Tezi: Bazı Doğal Renklendiricilerin Beyaz Çikolatada Kullanımı ve Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi

Yüksek Lisans

2014

İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Bilimler Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Bitirme Tezi: Gıda Güvenliği Hizmetlerinde Toplam Kalite Yönetimi ve Akreditasyon

Lisans

2009

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Bitirme Tezi: Hasattan Sofraya Fındık

MESLEKİ TECRÜBE

2014-Devam

Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme Bölümü

Öğretim Görevlisi

2009-2014

Ak-Aş Yemek*, Elvan Çikolata**, Güneli Unlu Mamuller***

Sorumlu Yönetici*, Üretim Şefi**, Kalite Müdürü***

İDARİ GÖREVLER

2021-Devam

Siirt Üniversitesi, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Müdür Yardımcısı

2017-Devam

Siirt Üniversitesi

Kalite Üst Kurulu – Ar-Ge Alt Komisyonu üyesi

2015-Devam

Siirt Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kalite Yönetim Sorumlusu

2016-2019

Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme Bölümü

Bölüm Başkanı

2016-2019

Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Yüksek Okul Kurul Üyesi

YAYINLAR

SCI-E

Abdullah Baycar, Nevzat Konar, Hamza Goktas, Osman Sagdic, Derya Genç Polat (2021) The Effects of Beetroot Powder as a Colorant on the Color Stability and Product Quality of White Compound Chocolate and Chocolate Spread. Food Science and Technology. ISSN 0101-2061 (Print) ISSN 1678-457X (Online) DOI: https://doi.org/10.1590/fst.66220

SCI-E

Baycar, A., Konar, N., Poyrazoglu, E. S., Goktas, H., & Sagdic, O. Using White Spread and Compound Chocolate as Phenolic Compound Delivering Agent: A Model Study with Black Carrot Extract. Journal of Food Processing and Preservation, e15392.  

https://doi.org/10.1111/jfpp.15392

Ulusal

Abdullah Baycar, İsmail Hakkı Tekiner, Haydar Özpınar (2014). Gıda Kontrol Laboratuvarlarında ISO IEC 17025 Standardı ve Akreditasyonun Önemi. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi.  Gıda Teknoloji Elektironik Dergisi, 9(1), 6-20.

KİTAP BÖLÜMÜ

Uluslararası

Abdullah Baycar, (2021) Gıda ve Diğer Sektörlerde Balmumu’nun Kullanımı. (47-60 ss), Kalkınma Odaklı Doğal Kaynak Temelli İnovasyon, F. Döndü Bilgin (Ed.) İksad Publishing House. ISBN: 978-625-7562-61-4

Uluslararası

Abdullah Baycar, (2021) Bal Tozu: Üretimi, Fonksiyonelliği ve Endüstriyel Önemi. (167-186 ss), Doğal Kaynakların Yenilikçi Ürünlere Sürdürülebilir Dönüşümü, T. Polat, M. Okant (Ed.) İksad Publishing House. ISBN: 978-625-7636-52-0

BİLDİRİLER

Uluslararası

Müge Kardeş, Abdullah Baycar (Haziran 25-27, 2021), Moleküler Gastronomide Sıvı Azot Uygulamaları, Turizmde Geleceği Anlamak: Akıllı Turizm, Hazırlıklar ve Çözümler Kongresi, Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir, Türkiye ISBN: 978-605-4448-16-6, Sayfa: 235-243

Ulusal

Abdullah Baycar, (Haziran 10-12, 2021), Balmumu ve Gıda Alanında Kullanımı, Yayın Yeri: 14. Kimya Mühendisliği Kongresi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya, Türkiye Sayfa: 174

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (Mayıs 16-18, 2021), Physical Quality Criteria Of Chocolate, Yayın Yeri: ISPEC 6th Internatıonal Conference on Agrıculture, Anımal Husbandry and Rural Development ISBN: 978-625-7720-41-0, Sayfa: 137-150

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (Mayıs 16-18, 2021), Perga (Bee Bread) As A Functional Food Component, Yayın Yeri: ISPEC 6th Internatıonal Conference on Agrıculture, Anımal Husbandry and Rural Development ISBN: 978-625-7720-41-0, Sayfa: 124-136

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (04- 06 Aralık, 2020), Application of Natural Colors to White Chocolate, Yayın Yeri:3rd International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, 2020 ISBN: 978-625-7687-22-5 Sayfa: 17-25

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar, Serdar Maraşlı (16-18 Aralık, 2020), Functional Food Studies on Chocolate, Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, 2020 ISBN: 978-625-409-179-7 Sayfa: 397-406

Uluslararası

Muhittin Küskü, Abdullah Baycar (04.12.2020-06.12.2020), Occupatıonal Health And Safety Practıces in Beekeepıng, Yayın Yeri:3rd International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, 2020 ISBN: 978-625-7687-22-5 Sayfa: 91-102

Ulusal

Abdullah Baycar (12.11.2015-14.11.2015) Gıda Laboratuvar Etiği, Poster Sunumu, Yayın Yeri: 9. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2015, ISBN978-605-01-0781-4, Sayfa:45

PROJELER

Siirt Üniversitesi (BAP)

Bazı Doğal Pigmentlerin Fonksiyonel Beyaz Kokolin ve Sürülebilir Kremada Kullanımı ve Biyoerişilebilirliliklerinin Belirlenmesi, (2020-2021) Ender Sinan Poyrazoğlu, Abdullah Baycar, (14745,28TL)

Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ)

Organik Bal Analiz Laboratuvarının Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve OrganikBal Üreticiler Ağının Sektörel Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi (20.02.2018 -29.11.2019) Mesut Budak, Ebru Akkemik, Ümit Çalışır,Mesut Gök, Behcet İnal, Duygu Elma Karakaş, Oğuzhan Özdemir, Abdullah Baycar , (260000 TL)

Kalkınma Bakanlığı

Bal Analiz Laboratuvarının Altyapısının Güçlendirilmesi ve Bal Üreticiler Ağının Sektörel Kapasitesinin Geliştirilmesi, (16.12.2016 -27.12.2017) Behcet İnal, Ümit Çalışır, Mesut Budak, Ebru Akkemik, Oğuzhan Özdemir, Mesut Gök,Duygu Elma Karakaş, Abdullah Baycar (98000 TL)

HAKEMLİKLER

KOSGEB

KOBİGEL 2017/1 No’lu Proje Teklif Çağrısı II Projeleri Teklifleri Değerlendirme Hakemliği

ÜYELİKLER

2017-devam

TEMA – Siirt Merkez İlçe Sorumlusu

2011-devam

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ – Genel Başkan Yardımcısı

2009-devam

GIDA MÜHENDSİLERİ ODASI - Üye

SERTİFİKALAR ve EĞİTİMLER

2018

Reklamcılık Programı - Ön lisans Programı (Açık öğretim)

2012

Çalışma Bakanlığı – İş sağlığı ve Güvenliği Sertifikası (C sınıfı)

2007

ISO 9001, ISO 2200, ISO 17025 Kalite Yönetim Sistemleri temel eğitimler

POPÜLER YAYINLAR

Yazar

gıdagündemi.com

Alan editörü

gıdakolik.com

  

Güncelleme : 8.09.2021 15:39:02