Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü
Telefon /
Kurumsal E-Posta sumeyye.dalagan  siirt.edu.tr
E-Posta
Web
Açıklama
Güncelleme27.12.2019 15:40:01

Öğr. Gör. SÜMEYYE DALAGAN

  • Görev
  • Özgeçmiş
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi

  1. Adı Soyadı : Sümeyye DALAGAN
  2. Doğum Tarihi :
  3. Unvanı : Öğretim Görevlisi
  4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans

Derece

 

Alan

 

Üniversite

 

 

 

Yıl

Ön Lisans

Otel ve Lokanta Hizmetleri / Aşçılık

Afyon Kocatepe Üniversitesi

2014

Lisans

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gaziantep Üniversitesi

2017

Y. Lisans

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ABD

Necmettin Erbakan Üniversitesi

2019

Doktora

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ABD

Necmettin Erbakan Üniversitesi

2021-

1. Yayınlar


1. 1. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

  1. 1. Dalagan, S. ve Sormaz, Ü. (2020). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (4), 660-676.
  2. 2. Dalagan, S., Sormaz, Ü., Akdağ, G., ve Çınar, Z. (2020). Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (4), 554-564.

1.2. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

  1. 1. Çınar, Z., Sormaz, Ü., Akturfan, M. ve Dalagan, S. (2020). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Geçiş Dönemlerinde Mutfak Kültürü ve Yöresel Mutfak Uygulamaları: Karaman İlinde Nitel Çalışma . I. International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium.

2. Projeler

  1. 1. Dalagan, S. (2019). Proje Yürütücüsü. Doğan Holding, Ortak Değerler Hareketi 'Geleneksel Lezzetlerimizde Ortak Değerlerimiz'.

3. Son iki yılda verdiğiniz önlisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz.


Akademik Yıl

Dönem

Dersin Adı

Haftalık Saati

Öğrenci Sayısı

 

Teorik

Uygulama

2019-2020

Bahar

Mutfak Çeşitleri

3

-

35

Ziyafet Mutfağı

3

1

35

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları

2

1

35

Yöresel Mutfak

-

6

52

2020-2021

Güz

Sektör Uygulamaları

-

8

10

Beslenmenin Temel İlkeleri

3

-

55

Hijyen ve Sanitasyon

2

-

55

Dünya Mutfakları I

0

6

29

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

2

-

12


Güncelleme : 28.09.2021 23:43:47
PROJELER
Doğan Holding, Ortak Değerler Hareketi, “Geleneksel Lezzetlerimizde Ortak Değerlerimiz” Projesi / Proje Yürütücüsü