Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme
Telefon (0484) 212-1111 / 3815
Kurumsal E-Posta abaycar  siirt.edu.tr
E-Posta tabaycar.56  hotmail.com
Web
Açıklama
Güncelleme17.04.2021 14:04:43

Öğr.Gör.Dr. ABDULLAH BAYCAR

  • Görev
  • Özgeçmiş
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Arıcılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi

ABDULLAH BAYCAR

Öğretim Görevlisi, Siirt TBMYO, Gıda İşleme Bölümü

tabaycar.56@hotmail.com ; abaycar@siirt.edu.tr

EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora

2021

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimler Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Bitirme Tezi: Bazı Doğal Renklendiricilerin Beyaz Çikolatada Kullanımı ve Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi

Yüksek Lisans

2014

İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Bilimler Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Bitirme Tezi: Gıda Güvenliği Hizmetlerinde Toplam Kalite Yönetimi ve Akreditasyon

Lisans

2009

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Bitirme Tezi: Hasattan Sofraya Fındık

MESLEKİ TECRÜBE

2014-Devam

Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme Bölümü

Öğretim Görevlisi

2009-2014

Ak-Aş Yemek*, Elvan Çikolata**, Güneli Unlu Mamuller***

Sorumlu Yönetici*, Üretim Şefi**, Kalite Müdürü***

İDARİ GÖREVLER

2021-Devam

Siirt Üniversitesi, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Müdür Yardımcısı

2017-Devam

Siirt Üniversitesi

Kalite Üst Kurulu – Ar-Ge Alt Komisyonu üyesi

2015-Devam

Siirt Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kalite Yönetim Sorumlusu

2016-2019

Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme Bölümü

Bölüm Başkanı

2016-2019

Siirt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Yüksek Okul Kurul Üyesi

YAYINLAR

Uluslararası

Abdullah Baycar (2021) Securitization of Food Safety in EU-Turkey Membership Negotiations: A Case Study of Kokorec. Journal of Interdisciplinary Food Studies. ISSN 2791-6960 (Kabul edildi)

 

SCI-E

Abdullah Baycar, Nevzat Konar, Hamza Goktas, Osman Sagdic, Derya Genç Polat (2021) The Effects of Beetroot Powder as a Colorant on the Color Stability and Product Quality of White Compound Chocolate and Chocolate Spread. Food Science and Technology. ISSN 0101-2061 (Print) ISSN 1678-457X (Online) DOI: https://doi.org/10.1590/fst.66220

SCI-E

Baycar, A., Konar, N., Poyrazoglu, E. S., Goktas, H., & Sagdic, O. Using White Spread and Compound Chocolate as Phenolic Compound Delivering Agent: A Model Study with Black Carrot Extract. Journal of Food Processing and Preservation, e15392.  

https://doi.org/10.1111/jfpp.15392

Ulusal

Abdullah Baycar, İsmail Hakkı Tekiner, Haydar Özpınar (2014). Gıda Kontrol Laboratuvarlarında ISO IEC 17025 Standardı ve Akreditasyonun Önemi. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi.  Gıda Teknoloji Elektironik Dergisi, 9(1), 6-20.

KİTAP BÖLÜMÜ

Uluslararası

Abdullah Baycar, (2021) Use of Honey in Molecular Gastronomy. (basım aşamasında)

Uluslararası

Abdullah Baycar, (2021) Gıda ve Diğer Sektörlerde Balmumu’nun Kullanımı. (47-60 ss), Kalkınma Odaklı Doğal Kaynak Temelli İnovasyon, F. Döndü Bilgin (Ed.) İksad Publishing House. ISBN: 978-625-7562-61-4

Uluslararası

Abdullah Baycar, (2021) Bal Tozu: Üretimi, Fonksiyonelliği ve Endüstriyel Önemi. (167-186 ss), Doğal Kaynakların Yenilikçi Ürünlere Sürdürülebilir Dönüşümü, T. Polat, M. Okant (Ed.) İksad Publishing House. ISBN: 978-625-7636-52-0

BİLDİRİLER

Uluslararası

Abdullah Baycar, Müge Kardeş, Osman Sağdıç. (Kasım 5-7, 2021) Turizmde Bal ve Arıcılığın Kullanımı. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi. Siirt, Türkiye (Kabul edildi)

Uluslararası

Müge Kardeş, Abdullah Baycar (30 Eylül - 02 Ekim 2021) Balın, Moleküler Gastronomideki Kullanımı. International Congress of Emerging Trends in Tourism. Konya, Türkiye

Uluslararası

Abdullah Baycar, (Eylül 11-12, 2021) Fonksiyonel Bir Gıda Bileşeni Olarak Arı Sütü ve Fonksiyonel Özellikleri. 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, İstanbul, Türkiye ISBN: 978-625-8007-16-9 Sayfa: 576-584

Uluslararası

Müge Kardeş, Abdullah Baycar (Haziran 25-27, 2021), Moleküler Gastronomide Sıvı Azot Uygulamaları, Turizmde Geleceği Anlamak: Akıllı Turizm, Hazırlıklar ve Çözümler Kongresi, Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir, Türkiye ISBN: 978-605-4448-16-6, Sayfa: 235-243

Ulusal

Abdullah Baycar, (Haziran 10-12, 2021), Balmumu ve Gıda Alanında Kullanımı, Yayın Yeri: 14. Kimya Mühendisliği Kongresi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya, Türkiye Sayfa: 174

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (Mayıs 16-18, 2021), Physical Quality Criteria Of Chocolate, Yayın Yeri: ISPEC 6th Internatıonal Conference on Agrıculture, Anımal Husbandry and Rural Development ISBN: 978-625-7720-41-0, Sayfa: 137-150

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (Mayıs 16-18, 2021), Perga (Bee Bread) As A Functional Food Component, Yayın Yeri: ISPEC 6th Internatıonal Conference on Agrıculture, Anımal Husbandry and Rural Development ISBN: 978-625-7720-41-0, Sayfa: 124-136

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar (04- 06 Aralık, 2020), Application of Natural Colors to White Chocolate, Yayın Yeri:3rd International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, 2020 ISBN: 978-625-7687-22-5 Sayfa: 17-25

Uluslararası

Abdullah Baycar, Osman Sağdıç, Nevzat Konar, Serdar Maraşlı (16-18 Aralık, 2020), Functional Food Studies on Chocolate, Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, 2020 ISBN: 978-625-409-179-7 Sayfa: 397-406

Uluslararası

Muhittin Küskü, Abdullah Baycar (04.12.2020-06.12.2020), Occupatıonal Health And Safety Practıces in Beekeepıng, Yayın Yeri:3rd International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, 2020 ISBN: 978-625-7687-22-5 Sayfa: 91-102

Ulusal

Abdullah Baycar (12.11.2015-14.11.2015) Gıda Laboratuvar Etiği, Poster Sunumu, Yayın Yeri: 9. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2015, ISBN978-605-01-0781-4, Sayfa:45

PROJELER

Siirt Üniversitesi (BAP)

Bazı Doğal Pigmentlerin Fonksiyonel Beyaz Kokolin ve Sürülebilir Kremada Kullanımı ve Biyoerişilebilirliliklerinin Belirlenmesi, (2020-2021) Ender Sinan Poyrazoğlu, Abdullah Baycar, (14745,28TL)

Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ)

Organik Bal Analiz Laboratuvarının Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve OrganikBal Üreticiler Ağının Sektörel Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi (20.02.2018 -29.11.2019) Mesut Budak, Ebru Akkemik, Ümit Çalışır,Mesut Gök, Behcet İnal, Duygu Elma Karakaş, Oğuzhan Özdemir, Abdullah Baycar , (260000 TL)

Kalkınma Bakanlığı

Bal Analiz Laboratuvarının Altyapısının Güçlendirilmesi ve Bal Üreticiler Ağının Sektörel Kapasitesinin Geliştirilmesi, (16.12.2016 -27.12.2017) Behcet İnal, Ümit Çalışır, Mesut Budak, Ebru Akkemik, Oğuzhan Özdemir, Mesut Gök,Duygu Elma Karakaş, Abdullah Baycar (98000 TL)

HAKEMLİKLER

KOSGEB

KOBİGEL 2017/1 No’lu Proje Teklif Çağrısı II Projeleri Teklifleri Değerlendirme Hakemliği

ÜYELİKLER

2017-devam

TEMA – Siirt Merkez İlçe Sorumlusu

2011-devam

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ – Genel Başkan Yardımcısı

2009-devam

GIDA MÜHENDSİLERİ ODASI - Üye

SERTİFİKALAR ve EĞİTİMLER

2018

Reklamcılık Programı - Ön lisans Programı (Açık öğretim)

2012

Çalışma Bakanlığı – İş sağlığı ve Güvenliği Sertifikası (C sınıfı)

2007

ISO 9001, ISO 2200, ISO 17025 Kalite Yönetim Sistemleri temel eğitimler

BİLİMSEL YAYINLAR

Editör

Disiplinlerarası Gıda Çalışmaları Dergisi (Journal of Interdisciplinary Food Studies)

POPÜLER YAYINLAR

Yazar

gıdagündemi.com

Alan editörü

gıdakolik.com

 

Güncelleme : 30.10.2021 16:58:19