Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
1. Uysal E, Akcan N., Baysal Z., Uyar F. Optimization
of α-Amylase Production by Bacillus
subtilis RSKK96: using Taguchi Experimental desing Approach. Preperative Biochemistry and Biotechnology, 41:84–93, 2011.
2. Akcan N, Uyar F., Guven A. α-Amylase Production by Bacillus subtilis RSKK96 in Submerged
Cultivation. Kafkas Unv. Vet. Fak. Derg, (17):17-22, 2011.
3. Akcan N. High Level Production of
Extracellular α-Amylase from Bacillus licheniformis ATCC 12759 in
Submerged Fermentation. Romanian Biotechnological
Letters 16(6): 6833-6840, 2011.
4. Akcan N., Uyar F. Production of extracellular
alkaline protease from Bacillus subtilis RSKK96 with solid state
fermentation. EurAsian Journal of BioSciences, 64-72 (2011)
5. Akcan N. High Level Production of Extracellular
β-Galactosidase from Bacillus Licheniformis ATCC 12759 in Submerged
Fermentation. African
Journal of Microbiology Research Vol. 5(26), 4615-4621, 2011.
6. Akcan N. Production of extracellular protease in submerged fermentation by Bacillus
licheniformis ATCC 12759. African Journal of
Biotechnology, 11(7), 1729-1735, 2012.
7. Akcan N. Serin B,
Uyar F. Production and Optimization Parameters of Amylases from Bacillus
subtilis RSKK96 Under
Solid State Fermentation. Chemical
and Biochemical Engineering Quarterly. 26(3) 233-239,
2012.
8. Serin
B. Akcan N., Uyar F. Production and Optimization of α-Amylase from Bacillus circulans ATCC 4516 with Solid
State Fermentation, Hacettepe
Journal of Biology and Chemistry, 393-400 pp., 2012
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri
Kitaplarında Basılan Bildiriler
1. Ozic C., Akcan N. Molecular
characterization of β-galactosidase enzyme from Bacillus licheniformis ATCC12759. Symposium
and Exhibition Biotechnology for the
Sustainability of Human Society 14-18 September 2010, Palacongressi, Rimini –
Italy. (poster bildiri) doi:10.1016/j.jbiotec.2010.09.880
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
1. N. Akcan, F. Uyar. Submerged Fermantasyonu ile Bacillus subtilis RSKK96’dan Proteaz
Üretimi.
Kafkas Univ. Fen Bil Enst Derg,
3(1):33-38,2010
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri
Kitaplarında Basılan Bildiriler
1. Akcan, N., Uyar F. ve Kızıl S.
“Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
Üzerine Araştırmalar” Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, Cilt I, 25-27 Haziran,
Erzurum, Türkiye, 2007.
2. Akcan, N., Uyar F. ve Kızıl S.
“Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
Üzerine Araştırmalar” Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, Cilt I, 25-27
Haziran, Erzurum, Türkiye, 2007.
3. Akcan, N., Serin, B., Baysal, Z., Uyar, F. “Katı Faz
Fermantasyon Tekniği ile Bacillus
subtilis RSKK96’dan α-Amilaz ve Protez Üretimi” 2. Ulusal Katı Atık Yönetim
Kongresi, pp:338-344, 18-20 Ekim, Mersin, Türkiye, 2010 (poster
bildiri)
4. Akcan, N., Serin, B., Baysal, Z., Uyar, F. “Tarımsal
Atıklar Kullanılarak Katı Faz Fermantasyon Tekniği (KFF) ile Enzim Üretimi” 2.
Ulusal Katı Atık Yönetim Kongresi, pp:328-337, 18-20 Ekim, Mersin, Türkiye, 2010
(sunum bildiri)
5. Karataş, H., Akcan., N. “Achillea aleppica subsp. Aleppica
ve Achillea biebersteirni Uçucu
Yağlarının Antimikrobiyal Aktivitesi” XX. Ulusal Biyoloji Kongresi, PA-011, 21-25
Haziran, Denizli, Türkiye, 2010 (poster bildiri)
6. Karataş, H., Akcan., N. “Pirinç Kabuğu Kullanılarak Katı
Faz Fermantasyon Tekniği (SSF) ile
Bacillus licheniformis’ten Amilaz ve Protez Üretimi Üzerine Karbon ve Azot
Kaynaklarının Etkisi” XX. Ulusal Biyoloji Kongresi, PA-066, 21-25 Haziran,
Denizli,
Türkiye, 2010 (poster bildiri)
7. Akcan., N, Karataş, H. “Bacillus
subtilis RSKK96’dan α-Amilaz ve Proteaz Üretimi Üzerine Azot ve Karbon
Kaynakları Etkisinin Araştırılması” XX. Ulusal Biyoloji Kongresi, PA-041, 21-25
Haziran, Denizli, Türkiye, 2010 (poster bildiri)
8. Akcan., N, Karataş, H. “Farklı Sıcaklıklarda Bekletilen Thymbra spicata-Cuminum cyminum’a Ait
Uçucu Yağ Kombinasyonunun Bacillus cereus
Gelişimini Engelleyici Etkisi” XX. Ulusal Biyoloji Kongresi, PA-040, 21-25
Haziran, Denizli, Türkiye, 2010 (poster bildiri)
9. Akcan., N, Uyar F. “Pirinç Kabuğu Kullanılarak Katı Faz
Fermantasyon Tekniği (KSF) ile Bacillus
licheniformis ATCC12759’dan β-Galaktosidaz Üretimi Üzerine İnkübasyon
Süresi, Azot ve Karbon Kaynaklarının Etkisi” XXI. Ulusal Kimya Kongresi, BP-017,
29 Haziran-02 Temmuz, Zonguldak, Türkiye, 2010 (poster bildiri)
10. Akcan., N, Baysal, Z. “Pirinç Kabuğu Kullanılarak Katı Faz
Fermantasyon Tekniği (KSF) ile Yabani
Suş Bacillus licheniformis’ten
β-Galaktosidaz Üretimi Üzerine İnkübasyon Süresi, Azot ve Karbon Kaynaklarının
Etkisi” XXI. Ulusal Kimya Kongresi, BP-016, 29 Haziran-02 Temmuz, Zonguldak, Türkiye,
2010 (poster bildiri)
11. Serin, B., Akcan, N., Alkan, H., Uyar, F., Baysal, Z. “Katı
Faz Fermantasyon Tekniği ile
Bacillus circulans’tan α-amilaz ve β-galaktosidaz Üretimi” XXI. Ulusal Kimya
Kongresi, BP-011, 29 Haziran-02 Temmuz, Zonguldak, Türkiye,
2010. (poster bildiri)
12. Tilkat E.M., Işıkalan Ç., Namlı, S., Akcan N. “İn vitro
Ortamda Yetiştirilen Hyperıcum Scabroıdes’in
Antioksidan Akivitesi Üzerine Uv-C Işınının Etkisi” Uluslararası katılımlı
Bilim ve Kültür Sempozyumu Bildiri Özetleri Kitabı, 231 pp. Batman
Üniversitesi-Batman, Nisan 2012.