Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi
Telefon (0484) 212-1111 / 4079
Kurumsal E-Posta betul.yildirim  siirt.edu.tr
E-Posta fztbetuly  gmail.com
Güncelleme23.05.2022 13:22:40

Öğr. Gör. BETÜL YILDIRIM

• Görev
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi

ÖZGEÇMİŞ

1.                 Adı Soyadı                                         : Betül YILDIRIM

2.                 Doğum Tarihi                                    : 26.04.1996

3.                 Unvanı                                               : Uzman Fizyoterapist

4.                 Öğrenim Durumu:

Derece

Alan

Üniversite

Yıl

Lisans

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu / Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

2014-2018

Yüksek lisans

Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

İzmir Demokrasi Üniversitesi

2018-2021

Doktora

Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

İzmir Demokrasi Üniversitesi

2021-Devam ediyor

5.                 Akademik Unvanlar

Siirt Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuku, Fizyoterapi Programı- Öğretim Görevlisi

6.                 Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

6.1    Yüksek Lisans Tezleri

·         Yıldırım, B. (2021).Migrenli Bireylerde Manuel Lenf Drenajının Etkinliğinin İncelenmesi.İzmir Demokrasi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, İzmir.

6.2    Doktora Tezleri --

7.                  Yayınlar

7.1   Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

·         ÖZDEMİR, ÖÇ., YILDIRIM, B., KOSE, E. (2020) Lenfödemde Alternatif  Tedavi Yöntemleri, Izmir Democracy University Health Sciences Journal, 3(1), 1-7.

8.  Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

·         YILDIRIM, B., Serebral Palsili Çocuklarda Ortez Kullanımını Etkileyen Faktörler, 4.Uluslararası   Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi, 08-10 Nisan 2021, Full Text Book- 2 pp. 1-4, Burdur.

·         YILDIRIM, B., ÖZDEMİR, ÖÇ., Üriner İnkontinans ve Fizyoterapi, 3. Uluslararası  Sağlık  Bilimleri ve Yaşam Kongresi,4-6 Haziran 2020, Full Text Book pp. 260-263, Burdur.

·       YILDIRIM, B., ÖZDEMİR, ÖÇ., Meme Kanseri Sonrası Görülen Lenfödemde Fizyoterapi, 2.Uluslararası   Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi, 24-27 Nisan 2019, Full Text Book- 3 pp.   96-99,   Burdur.

·    YILDIRIM, B., DELLAL, BY., ÖZDEMİR, ÖÇ., Postmenopozal Dönemde Egzersiz Eğitimi, 5th International Contemporary Educational Research Congress, 25-27 July 2019, Full Text Book pp. 363-369, Frankfurt/ Germany.

·   SÜZER, A., ÖZDEMİR, ÖÇ., YILDIRIM, B., Yetişkinlerde ve Ergenlerde Fiziksel Aktivite Değerlendirmesinde Anket ve Akıllı Telefon Pedometre Uygulaması Yöntemleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi, The International Medical Congress of Izmir Democracy University,6-8 December 2019, Full Text & Abstract Book , pp. 309-311 , Izmir/ Turkey.

·    ÖZDEMİR, ÖÇ., SÜZER, A., YILDIRIM, B., Gebelerde Trimesterlere Göre Fiziksel Aktivite Seviyesi ve Yaşam Kalitesi İlişkisinin İncelenmesi, The International Medical Congress of Izmir Democracy University,6-8 December 2019, Full Text & Abstract Book , pp.312, Izmir/ Turkey.

9.    Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler

·     YILDIRIM, B., ÖZDEMİR, ÖÇ., (2020). Kistik Fibroziste Fizyoterapi Uygulamaları. Bedriye Tunçsiper, Ferruf Taşpınar, Özüm Erkin Geyiktepe (Ed.), Sağlık Bilimlerinde Multidisipliner Yaklaşımlar-2 içinde (s.25-34). Ankara, Gece Kitaplığı.

·   YILDIRIM, B., ÖZDEMİR, ÖÇ., DELLAL BY. (2019). Vücut Mekanikleri: Pulmoner Rehabilitasyonda Pozisyonlama. Mobilizasyon, Gevşeme ve Ambulasyon Yöntemleri.    Hülya Harutoğlu (Ed.), Pulmoner Rehabilitasyon içinde (s.139-146). Ankara. Hipokrat Yayıncılık.

·         YILDIRIM, B., ÖZDEMİR, ÖÇ., (2022).Gebelik ve Fizyoterapi. Hülya Harutoğlu (Ed.), Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Özel Konular içinde (s. 347-353). Ankara. Hipokrat Yayıncılık.

9.1.     Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler --

9.2.       Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

·         SÜRMELİ, M., ÖZDEMİR, ÖÇ., YILDIRIM, B., Postmenopozal kadınlarda yaşam  memnuniyeti, yaşam kalitesi ve cinsel disfonksiyon arasındaki ilişkinin incelenmesi, 7.Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi,18-20 Nisan 2019, Ankara.

Güncelleme : 23.05.2022 13:08:55